معمای جوان‌ هایی که نه کار می‌کنند نه درس می‌خوانند

طبق روایت مرکز آمار ایران دو میلیون و ۸۲۳ هزار نفر هستند. کسانی که نه درس می‌خوانند و نه کار می‌کنند. جمعیتی با هدف نامعلوم که ۲۵.۶ درصد بازه سنی ۱۵ تا ۲۴ سالگی را تشکیل می‌دهند. اسمشان هم ‌«نیت» است. دار و دسته ای که مشابه جهانی هم دارند و پدیده نوظهور قرن بیست و یکم در بین نوجوانان و جوانان هستند.

به گزارش پول نیوز ، نیم نگاهی به تحلیل‌های جامعه شناسان و اقتصاددان‌ها در سالهای اخیر، حول محور این پدیده نوظهور نشان می‌دهد که هر کسی از ظن خود دست به تعریف و تفسیر آنها زده است.بعضی قرار گرفتن جوان‌ها در این دسته را حاصل فضای کار جدید آنها و علاقه به کارهای غیررسمی و برخی هم آنها را دست پرورده حمایت‌های افراطی والدین معرفی می‌کنند.

چرایی گسترش این جمعیت در جامعه ایرانی یک معمای حل نشده است و به راحتی نمی‌توان یک نقطه را برای دلیل انتخاب این جمعیت نشانه‌گذاری کرد تا شاید از این طریق راه حلی پیش روی این جمعیت اثر گذار در آینده کشور گذاشت.

«نیت‌ها» چه کسانی هستند؟

این جمعیت فقط محدود به ایران نیست تا جایی که نامگذاری آنها هم براساس یک اصطلاح انگلیسی به نام «نیت» است. طبق تعریف جهانی Not in Education, Employment, or Training یا همان neet را باید به جوان و نوجوانی منگنه کرد که مشغول به کار، تحصیل یا آموزش مهارت نیستند.

آمار و ارقام رو به رشد نیت‌ها در جهان، این جمعیت را به یک بمب ساعتی در کشورهای مختلف تبدیل کرده است و هر کشوری تلاش می‌کند با سیاست‌های آموزشی، اجتماعی، اقتصادی و…مسیر را برای خروج جوانان و نوجوان‌ها از این تعریف مهیا کنند.

همچنین بخوانید  عوامل مختلفی در بیکاری فارغ التحصیلان نقش دارند

جزئیاتی از جمعیت این گروه

طبق گزارش داده های مرکز آمار ایران، نزدیک به ۲۶ درصد از جوانان ایران در سن ۱۵ تا ۲۴ساله کشور نه مشغول تحصیل بوده‌اند، نه دنبال مهارت‌آموزی و نه دنبال شغل. همچنین از جمعیت۲ میلیون و ۸۲۳ هزار نفریNEETها، حدود ۹۲۸ هزار نفر از آنان را مردان تشکیل داده و یک میلیون و ۸۹۵ هزار نفر دیگر، زنان هستند.

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

توسعه ورزش قهرمانی در انزلی
ارز+اربعین+

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار