به گزارش پول نیوز ، آیا برای مصرف داروهای تجویزی پزشک خود نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید؟ آیا از داشتن تداخل مضر در داروهای مصرفیتان نگران هستید؟ دکترهای داروساز به شما در این موضوعات کمک خواهند کرد و مشاوره تخصصی مناسب را ارائه خواهند داد. برای آشنایی بیشتر با تخصص داروسازی و خدمات پزشک داروساز، در این ادامه این مقاله به بررسی زیرشاخههای این رشته خواهیم پرداخت. همچنین نحوه پیدا کردن لیست داروسازان ماهر و حاذق کشور را بیان خواهیم کرد؛ بنابراین اگر قصد پیدا کردن بهترین دکتر داروساز متناسب با نیاز خود را دارید، این مقاله شما را راهنمایی خواهد کرد.
تخصص داروسازی چیست؟
مسئولیت تهیه، تجویز و توزیع داروها برای مصرف امن دارو، بر عهده دکتر داروساز است. متخصص داروسازی با شناخت تركيبات دارويي و انواع آنها، به بیماران، مشاوره دارویی ارائه میدهد. او بیماران را از تداخل دارویی، حساسیت دارویی، مسمومیت دارویی، عوارض جانبی داروها، مصرف ایمن داروها و تاثیرات جانبی داروها آگاه میکند. از وظایف متخصص داروسازی این است که با تجویز دارو به پیشگیری از بیماری، درمان و ارتقای سلامت مراجعهکنندگانش کمک کند.
از دیگر وظایف دکتر داروساز،کاربردهای داروها و مشاوره درمانی داروسازی برای تهیه پماد، قرص، شربت دارو است.
برای مشاوره در زمینه انواع داروهای قلبی، داروهای ضدسرطان، مسکن ها وسایر داروها، می توانید از سرویس نوبت دهی دکتر داروساز در دکتردکتر استفاده کنید.
بررسی زیرشاخههای رشته داروسازی
داروسازی یک رشته با زیرشاخهها و فوقتخصصهای متنوع است که هر کدام بر جنبه خاصی از تولید، توزیع یا اثربخشی دارو تمرکز دارد. برخی از زیرشاخههای اصلی تخصص داروسازی به این شرح هستند:
- داروسازی بالینی یا داروسازی بیمارستانی: مشاوره به تیم درمان برای کاربرد اصول و روشهای دارویی، در کلینیک پزشکی و بیمارستان
- فارماکولوژی قلب و عروق: مطالعه اثر داروها بر قلب و سیستم عروقی
- فارماکولوژی رفتاری: بررسی اثر داروها بر رفتار
- نوروسایکوفارماکولوژی: بررسی اثر داروها بر سیستم عصبی و رفتار
- فارماکوژنتیک: مطالعه تاثیر چگونگی تنوع ژنتیکی بر پاسخ فرد به داروها
- فارماکونومیک: تجزیه و تحلیل مقرونبهصرفه بودن درمانهای دارویی مختلف و تأثیر آنها بر سیستمهای مراقبتهای بهداشتی
- فارماکودینامیک: مطالعه اثر مکانیسم داروها بر بدن
- فارماکوکینتیک: مطالعه نحوه جذب، توزیع، متابولیسم و دفع داروها توسط بدن
- کاربرد درمانی: درک چگونگی استفاده از داروها برای درمان بیماری ها و بهبود سلامت
- سمشناسی: بررسی اثر مضرات مواد شیمیایی و داروها بر بدن
- شیمی دارویی: تجویز موثر دارو با شناخت ساختار شیمایای داروها و متناسب با فعالیتهای بدن
- فارماکوگنوزی: تخصص در تولید داروهای گیاهی
- فارماسیوتیکس (داروسازی صنعتی): تهیه و تولید دارو با مواد شیمیایی مناسب
- داروشناسی: مطالعه داروها، مکانیسم اثر، عوارض و تداخلات دارویی
سایر زیرشاخههای داروسازی شامل داروسازی داروسازی هستهای، نانوفناوری دارویی و کنترل دارو نام برد که داروسازان برای کسب مهارت و تخصص در هر کدام و جواز فعالیت، باید دورههای تخصصی را بگذرانند.
چه زمانی باید به پزشک داروسازی مراجعه کنیم؟
معمولا پس از تجویز دارو توسط پزشک برای دریافت و تهیه دارو به داروخانه مراجعه و راجعبه نحوه مصرف دارو با دکتر داروساز مشورت کنید. بااینحال به دلایل زیر نیز امکان مراجعه به پزشک داروساز وجود دارد:
- تهیه داروهای خاص: بعضی اوقات پزشکان داروهای خاص نیاز به تهیه دستی توسط داروسازان را تجویز میکنند.
- کنترل مصرف دارو: داروسازان میتوانند به شما در درک نحوه مصرف صحیح داروهای خود، کنترل عوارض جانبی و اطمینان از وجود نداشتن تداخل مضر با سایر داروهایی مصرفی شما، کمک کنند.
- توصیههای مراقبتی و پزشکی: داروسازان میتوانند راهنماییهایی در مورد داروهای بدون نسخه، مکملها و موضوعات بهداشتی عمومی مانند رژیم غذایی و ورزش ارائه دهند.
- واکسیناسیون: بسیاری از داروسازان برای تجویز واکسن هایی مانند واکسن آنفولانزا و سایر ایمنسازیها آموزش دیدهاند.
- تهیه دارو برای بیماریهای خفیف و رایج: پزشکان داروساز میتوانند برای بیماریهای رایج مانند سرماخوردگی، سرفه، بثورات پوستی و آسیبهای جزئی مشاوره و درمان ارائه دهند.
مشاوره برای تهیه لوازم بهداشتی مانند دستگاههای فشارخون و قند خون، یکی دیگر از موارد است که میتوانید برای انجام آن به پزشک داروساز مراجعه کنید. لازم به ذکر است، این مشاورهها را حتی میتوانید بهصورت آنلاین و بهسرعت انجام دهید.
معرفی خدماتی که دکتر داروساز ارائه میدهد
بهطورکلی یک دکتر داروساز به بیماران در استفاده ایمن و موثر داروها و دوز صحیح آنها کمک میکند. در این بخش برخی از مسئولیتهای رایج پزشکان داروسازی را بررسی کردهایم:
- پذیرش و بررسی نسخه پزشکان و ارائه دارو با نسخه پزشک
- ارائه برخی داروهای بدون نیاز به تجویز پزشک، به بیماران
- مشاوره دارو به بیمار: دکترهای داروساز به بیماران در مورد اثر داروهایشان، نحوه استفاده صحیح از آنها، تداخل دارویی و انتظاراتشان از دارو، مشاوره میدهند.
- تولید دارو: داروسازان ممکن است داروهای سفارشی پزشکان معالج را با مخلوط کردن مواد شیمیایی یا گیاهی، تشکیل دهند تا نیازهای خاص بیمار را برآورده کنند.
- خدمات بالینی: در محیطهای بیمارستانی داروسازان از نزدیک با پزشکان و سایر ارائهدهندگان مراقبتهای بهداشتی بهمنظور بهینهسازی درمان دارویی برای بیماران همکاری میکنند.
- ارائه توصیههای سبک زندگی: داروسازان می توانند در مورد انتخابهای سبک زندگی سالم مانند رژیم غذایی، ورزش و ترک سیگار راهنمایی ارائه دهند.
همچنین برخی داروسازان با شرکتهای بیمه برای ارائه داروهای تحتپوشش بیمه به بیماران، همکاری میکنند.
لیست دکتر داروسازی؛ بهترین پزشکان داروسازی در ایران
اگر بهدنبال بهترین دکتر داروساز برای دریافت نوبت مشاوره راجعبه داروهای مصرفی خود هستید، میتوانید این کار را بهسرعت و بهراحتی در فضای آنلاین و از طریق پلتفرمهای پزشکی مانند دکتردکتر انجام دهید. دکتر دکتر به شما لیستی از چندین دکتر داروساز حرفهای و باتجربه در شهرهای مختلف ایران را ارائه میدهد. کافی است با فعال کردن فیلترهای تخصص، خدمات، شهر و امتیاز کاربران، بهترین پزشک داروساز متناسب با شرایط خود را در عرض چند ثانیه پیدا کنید. در نهایت امکان رزرو نوبت حضوری یا مشاوره تلفنی دکتر موردنظر شما، بهصورت آنلاین در سریعترین زمان ممکن وجود خواهد داشت.
دریافت مشاوره دکتر داروساز در سریعترین زمان با وبسایت دکتردکتر
در این مقاله به بررسی تخصص و رشته داروسازی به همراه زیرشاخههای آن پرداختیم. در انتخاب بهترین داروساز، باید به نکات زیر دقت داشته باشید:
- سوابق و تخصص داروساز
- منطبقبودن تخصص پزشک با مشکل شما
- پوششدهی خدمات داروساز با شرکت بیمهگر شما
در این مقاله از این گفتیم که تخصص داروسازی چیست و دکتر داروساز کیست. این رشته بسیار وسیع و گسترده است. در واقع، در توضیح این که متخصص داروسازی کیست؛ باید به نقش مهم داروساز در درمان بیماری اشاره کنیم. برای مصرف ایمن داروها به حضور این پزشکان تکیه میکنیم.
داروسازان در تدارک و تولید انواع داروهای گیاهی و شیمیایی نقش دارند و با شناسایی شیمی دارویی، مسمومیت دارویی و اقدامات پرشمار دیگر به پیشگیری از بیماری و وضعیتهای مختلف کمک میکنند.
اگر نیاز به مشورت با دکتر داروساز دارید، میتوانید با مراجعه به سامانه دکتردکتر، لیست کاملی از داروسازان شهر خود را در اختیار داشته باشید. همچنین امکان ویزیت غیرحضوری (چت یا تماس) با پزشک نیز، هست.
همچنین خدماتی که این پزشکان به بیماران ارائه میدهند را نیز بیان کردیم. اگر برای مشاوره دارویی یا تهیه داروهای بدون نسخه نیاز به دریافت نوبت دکتر و متخصص داروساز دارید، پیشنهاد میکنیم برای انجام این کار در سریعترین زمان ممکن به لیست پزشکان داروساز وب سایت دکتردکتر (https://drdr.ir/) مراجعه کنید؛ با این کار بهراحتی از بهترین دکتر داروساز متناسب با نیاز خود، مشاوره دریافت خواهید کرد و نگرانی از مصرف داروهای خاص نخواهید داشت. برای دریافت خدمات تخصصی وبسایت دکتردکتر همین حالا «دریافت نوبت دکتر داروساز دکتردکتر» را در گوگل جستوجو کنید.