به گزارش پول نیوز ، نظام بانکی در هر کشوری تابع سیاستهای اقتصادی آن کشور است. به همین دلیل شاهد تنوع گسترده نظام های بانکی در سراسر جهان هستیم. در حالی که نظام بانکی در یک کشور به سپرده گذاران سود سپرده می دهد، در کشور دیگری نظام بانکی بابت نگهداری سپرده ها، کارمزد دریافت می کند. همچنین نرخ بهره بانکی نیز در کشورها متفاوت است. در بسیاری از کشورها بهره بانکی بابت تسهیلات به ویژه برای تولید هیچ معنا و مفهومی ندارد، در حالی که بسیاری از کشورها بهره های سنگین بانکی از تولیدکنندگان بابت تسهیلات دریافت می کنند.
ادعای نظام بانکی اسلامی
از سوی دیگر بسیاری از کشورها با ادعای بانکداری اسلامی، فعالیت می کنند در حالی که نظام بانکی آنها مبتنی بر نظام بانکداری اروپایی یا آمریکایی است. تفاوت هایی که در نظام های بانکی جهان وجود دارد، عملکرد بانکها را زیر سوال برده و تناقض در مصوبات با عملکرد، باعث بی اعتمادی به نظام بانکی شده است.
قرض الحسنه در اوج
در حالی که تمامی عقود بانکداری، ملاک اسلامی دارد و جعاله، مضاربه، مساقات و بسیاری موارد دیگر می بایست ملاک همکاری های بانک با مشتریان قرار گیرد، اما در عمل این عقود اسلامی نادیده گرفته می شود یا به ندرت اجرایی می شود. با این وصف قرض الحسنه مهمترین بخش بانکداری است که می تواند اسلامی بودن قراردادهای بانکی را تحت الشعاع قرار دهد. قرض الحسنه به اندازه ای در بین مردم جا افتاده که مردم با رویکردهای گوناگون به استقبال آن می روند. عده ای انسان خیر برای آنکه پولهای اضافی شان صرف قرض دادن به نیازمندان شود، نقدینگی خود را به صورت قرض الحسنه در بانک سپرده می گذارند تا هیچ سودی بابت آن دریافت نکنند. عده ای دیگر با هدف برنده شدن در قرعه کشی حساب های قرض الحسنه در بانک حساب باز می کنند. این افراد به باور اینکه با مبلغ 100 هزار تومان حساب قرض الحسنه، می توانند یک باره 250 میلیون تومان برنده شوند، حساب قرض الحسنه باز می کنند.
استقبال چشمگیر از قرض الحسنه
اینکه بازکننده حساب قرض الحسنه چه هدفی را دنبال می کنند، زیاد اهمیت ندارد، اما استقبال چشمگیر از حسابهای قرض الحسنه بسیار مهم است. یکی از بانکهایی که عملکرد درخشانی در عرصه بانکداری داشته، بانک سیناست. این بانک در عرصه حمایت از تولید بسیار خوش درخشیده و تسهیلات پردازی قابل توجهی داشته به نوعی که رضایت مشتریان را جلب کرده و این رضایت به افتتاح حساب قرض الحسنه در سطح گسترده منجر شده است.
جشنواره قرض الحسنه
بانکها برای آنکه فرهنگ قرض الحسنه را نهادینه و البته مشتریان با به افتتاح این حساب ترغیب و تشویق کنند، به جای سود، قرعه کشی را تعریف کرده اند، رویکردی که باعث انگیزه بالای مشتریان در افتتاح این حساب شده است. این بانک همه ساله جشنواره قرعه کشی برای حساب های قرض الحسنه برگزار می کند که امسال نیز پایان شهریور را برای تکمیل موجودی یا افتتاح حساب تعیین کرده بود، اما بدلیل استفبال بالایی که از حساب های قرض الحسنه بانک سینا به عمل آمد، بانک سینا اعلام کرد نظر به استقبال هموطنان از هشتمین دوره جشنواره حسابهای قرضالحسنه پسانداز بانک سینا، مهلت افتتاح یا تکمیل موجودی این حسابها تا 15 مهرماه سال جاری تمدید شد.
افزایش مشارکت در امور عامل المنفعه
بانک سینا اعلام کرد این بانک به منظور ایجاد زمینههای افزایش مشارکت عمومی در امور عامالمنفعه، ترویج سنت پسندیده قرضالحسنه و همچنین قدردانی از سپردهگذاران حسابهای قرضالحسنه، هشتمین جشنواره حسابهای قرضالحسنه پسانداز را اجرایی کرده است. بر این اساس، همه افرادی که در فاصله زمانی اول مهرماه 1402 تا پایان روز 15 مهرماه 1403 دارای حسابهای قرضالحسنه پسانداز بانک سینا با حداقل موجودی یک میلیون ریال باشند، در این جشنواره شرکت داده خواهند شد و به ازای هر 500 هزار ریال موجودی در هر روز، یک امتیاز جهت دارندگان حساب، در نظر گرفته خواهد شد.
جوایز تحریک کننده
بانک سینا برای ترغیب افتتاح حساب قرض الحسنه، جوایز چشمگیری برای هشتمین جشنواره حسابهای قرضالحسنه پسانداز بانک سینا تعیین کرده که شامل 200 جایزه نقدی هر یک به ارزش 2 میلیارد و پانصد میلیون ریال، پنج هزار جایزه نقدی هر یک به ارزش 10 میلیون ریال و 25000 جایزه نقدی هریک به ارزش پنج میلیون ریال تعیین شده است. بانک سینا اعلام کرده جلسه هماهنگی هشتمین دوره قرعهکشی حسابهای قرضالحسنه پسانداز بانک سینا با حضور نماینده دادستان کل کشور، نمایندگان بازرسی و انفورماتیک بانک مرکزی، رییس هیات مدیره، قائم مقام و معاونان مدیرعامل بانک سینا و دیگر اعضای هیات نظارت بر فرآیند قرعهکشی برگزار شد و البته قرعهکشی جشنواره حسابهای قرضالحسنه پسانداز بانک سینا 24 مهرماه برگزار میشود.
توسعه اقتصادی با بانکداری اسلامی
با توجه به تاکید بانکداری اسلامای، رییس هیاتمدیره بانک سینا به تشریح اهمیت این نوع بانکداری پرداخت و گفت: استفاده از ظرفیت بانکداری اسلامی در تحقق سیاستهای توسعه اقتصادی و رونق تولید نقش مهمی ایفا میکند. محسن خدابخش افزود: تقویت سنت نیک قرضالحسنه در جامعه که در آموزههای اسلامی نیز بر آن تاکید ویژه صورت گرفته، میتواند نقش مهمی در بهبود معیشت جامعه بهویژه قشر آسیبپذیر داشته باشد.