به گزارش پول نیوز، یکی از تکنولوژیهایی است که امروزه به طور گستردهای در دنیا مورداستفاده قرار میگیرد؛ ولی به گفته بسیاری از متخصصین این حوزه این تکنولوژی ممکن است خطرات زیادی را نیز برای دنیا به همراه داشته باشد و آینده دنیا را به خطر بیندازد.
صدرا روشنیزاد کارشناس ارشد هوشمصنوعی در اینباره به خبرنگار خبرداری گفت: این فناوری هم مانند هر فناوری دیگری دارای مزایا و معایبی است که البته مزایای آن بسیار بیشتر از معایب آن است.
وی ادامه داد: برخی معتقدند که هوشمصنوعی بسیاری از مشاغل را از بین میبرد که حرف درستی است اما در کنار آن بسیاری مشاغل به وجود میآید. به عنوان مثال هوشمصنوعی نیاز به کنترل، بروزرسانی و غیره دارد که توسط انسان باید انجام شود.
این کارشناس افزود: از سوی دیگر هوشمصنوعی نگاه به درآمدزایی را تغییر میدهد و انسانها لازم نیست مثل امروز شغل داشته باشند بلکه میتوانند رباتی را خریداری کنند که آن دستگاه به جای انسانها در کارخانه، شرکت یا هرجای دیگری به کار گرفته شود و درآمد آن به حساب صاحب ربات واریز شود.
روشنیزاد اظهار کرد: به طور کلی نمیتوان چشمانداز روشنی برای آینده این فناوری در نظر گرفت؛ اما آنطور که خیلیها نگاه بدبینانه به این حوزه دارند اصلا درست نیست.
وی گفت: بعضی ها هم معنقدند که هوشمصنوعی میتواند بر انسانها چیره شود که باید گفت این سناریوها بیشتر به فیلمهای هالیوودی شبیه است و هوشمصنوعی بدون نظارت انسان نمیتواند کاری از پیش ببرد مگر اینکه انسانها از آن استفاده نادرستی انجام دهند و از این فناوری برای عملی کردن اهداف نادرست و غیرقانونی استفاده کنند.
«بیل گیتس»، بنیانگذار شرکت مایکروسافت به پتانسیل هوش مصنوعی معتقد است و اغلب روی این موضوع تأکید میکند که مدلهایی مانند ChatGPT مهمترین پیشرفت فناوری از زمان ظهور رایانههای شخصی هستند. بیل گیتس اشاره میکند که هرچند ظهور هوش مصنوعی میتواند منجر به مشکلاتی مانند رواج دیپفیک، الگوریتمهای غیرمنصفانه و تقلب در مدارس شود، اما مشکلات ناشی از این فناوری قابل حل هستند.
چندی پیش گیتس در وبلاگ خود با عنوان «خطرات هوش مصنوعی واقعی اما قابل کنترل هستند» نوشت:«در میان تمام چیزهایی که درباره هوش مصنوعی نوشته شده است و این نوع نوشتهها کم هم نیستند، یک چیز واضح است: هیچ فردی تمام جوابها را نمیداند. نکته دیگری که برای من واضح است، این است که آینده هوش مصنوعی آنقدرها که برخی افراد فکر میکنند تیرهوتار یا برعکس امیدوارکننده نیست.»
امروزه از هوش مصنوعی یا همان شبکههای عصبی برای آموزش رباتها نیز به طور گسترده استفاده میشود. برای مثال با استفاده از مدلی جدید بر اساس هوش مصنوعی، مهندسان دانشگاه MIT موفق شدهاند تا رباتها را برای حمل و نگه داشتن هزاران شی مختلف با استفاده از بازوهای مکانیکی خود آموزش دهند. این کار با استفاده از یادگیری تقویتی و بدون شبیهسازی انجام شده و نتیجه کار ساخت شبیهسازی دست انسان گونه است که میتواند بیش از ۲ هزار شی مختلف را بردارد و آنها را با استفاده از بازوهای مکانیکی خود لمس کند و حرکت دهد.
علاوه بر آن جالب اینجاست که این سیستم برای بلند کردن شی و نگه داشتن آن در دستانش حتی نیازی نداشت بداند دقیقاً چه چیزی را قرار است بردارد. تا اینجا نرخ موفقیت رباتی که از این سیستم استفاده میکند بسته به نوع شی متفاوت است اما در طول زمان الگوریتم خودش را ارتقا خواهد داد و باعث میشود رباتها مهارت بیشتری پیدا کنند و تطبیقپذیرتر شوند.