به گزارش پول نیوز، براساس گزارش مرکز آمار، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت در ۱۲ ماه منتهی مردادماه نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۲۵.۹ درصد است که نسبت به مدت مشابه دوره قبل که ۲۷.۳ درصد بود، کاهش ۱.۴ درصدی را نشان می دهد.
بر این اساس شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت ۱۲۴۱.۸ است که نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) ۶ دهم درصد افزایش، نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۲۰.۲ درصد افزایش و در ۱۲ ماه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالیانه) ۲۵.۹ درصد افزایش داشته است.
در مرداد ماه ۱۴۰۳ درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت نسبت به ماه قبل تورم ماهانه ۶ دهم درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۱۴ درصد) هشت دهم واحد درصد کاهش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات صنعتی به ازای تولید کالاهای خود در داخل کشور در مرداد ماه ۱۴۰۳ نسبت به ماه قبل ۶ دهم درصد افزایش دارد.
در این ماه بیشترین تورم ماهانه با سه درصد افزایش مربوط به گروه ساخت محصولات غذایی و کمترین تورم ماهانه با یکدهم درصد افزایش مربوط به گروههای ساخت پوشاک، چاپ و تکثیر رسانه های ضبط و ساخت وسایل نقلیه موتوری تریلرو نیم تریلر است.
همچنین تورم ماهانه گروههای ساخت محصولات فلزی ساخته شده بهجز ماشین آلات و تجهیزات و ساخت کک و فرآورده های حاصل از پالایش نفت، یکدهم درصد گروه شده ساخت محصولات رایانه ای الکترونیکی و نوری چهار دهم درصد و گروه ساخت فلزات پایه هشتدهم درصد است.
کاهش تورم سالیانه قیمت تولیدکننده بخش صنعت
در مرداد ماه ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت در ۱۲ ماهه منتهی به این ماه نسبت به دوره مشابه در سال قبل، ۲۵.۹ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۲۷.۳ درصد)، ۱.۴ درصد کاهش داشته است.
به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات صنعتی به ازای تولید کالاهای خود در داخل کشور، در ۱۲ ماه منتهی به مرداد ماه ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۲۵.۹ درصد افزایش دارد.
در این ماه بیشترین تورم سالیانه با ۴۷.۶ درصد مربوط به گروه «ساخت ماشینآلات و تجهیزات طبقهبندی نشده درجای دیگر» و کمترین تورم سالیانه با ۱۴.۱ درصد مربوط به گروه «ساخت کاغذ و محصولات کاغذی» است.
تورم تولیدکننده بخش معدن ۳۱.۴ درصد شد
بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، در مرداد ماه ۱۴۰۳، تورم تولیدکننده بخش معدن در ۱۲ ماه منتهی به مرداد ماه ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه پارسال، ۳۱.۴ درصد است.
مرکز آمار ایران طی گزارشی اعلام کرد: در مرداد ماه ۱۴۰۳، شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن ۲۱۸۶.۷ محاسبه شده که نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) ۲.۶ درصد، نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۲۱.۰ درصد و در ۱۲ ماه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه)، ۳۱.۴ درصد افزایش داشته است.
کاهش تورم ماهانه
بر اساس این گزارش، در مرداد ماه ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) ۲.۶ درصد است که در مقایسه با همین گزارش در ماه قبل (۳.۶ درصد)، ۱.۰ واحد درصد کاهش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات معدنی به ازای تولید محصولاتشان در داخل کشور، در مرداد ماه ۱۴۰۳ نسبت به ماه قبل، ۲.۶ درصد افزایش داشته است.
در این ماه بیشترین تورم ماهانه با ۵.۶ درصد مربوط به گروه «زغالسنگ» و کمترین تورم ماهانه با ۱.۳ درصد مربوط به گروه «سایر معادن» است.
افزایش تورم نقطه به نقطه
در مرداد ماه ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۲۱.۰ درصد محاسبه شده که در مقایسه با همین گزارش در ماه قبل (۱۷.۹ درصد)، ۳.۱ واحد درصد افزایش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات معدنی به ازای تولید محصولاتشان در داخل کشور، در مرداد ماه ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۲۱.۰ درصد افزایش دارد.
در این ماه بیشترین تورم نقطه به نقطه با ۳۶.۶ درصد مربوط به گروه «سایر معادن» و کمترین تورم نقطه به نقطه با ۱۸.۸ درصد مربوط به گروه «کانههای فلزی» است.
کاهش تورم سالانه
علاوه بر این در مرداد ماه سال جاری، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن در دوازده ماه منتهی به مرداد ماه ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه در سال قبل، ۳۱.۴ درصد برآورده شده که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۳۴.۲ درصد)، ۲.۸ واحد درصد کاهش داشته است.
به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات معدنی به ازای تولید محصولاتشان در داخل کشور، در دوازده ماه منتهی به مرداد ماه ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۳۱.۴ درصد افزایش دارد. در این ماه بیشترین تورم سالانه با ۴۰.۳ درصد مربوط به گروه «سایر معادن» و کمترین تورم سالانه با ۲۳.۵ درصد مربوط به گروه «زغالسنگ» است.