به گزارش پول نیوز ، به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا ، ” علي صالح آبادي ” روز چهار شنبه در همايش يک روزه معاملات قرارد هاي آتي مرکز همايش هاي رازي ، افزود: از زمان آغاز به کار قرارد هاي آتي در بورس اوراق بهادار ، معاملات شمش طلا ، مفتول و مس امکان پذير بود که با پذيرش سکه تعداد کالاهايي که امکان معامله از طريق اين ابزار را دارند ، به چهار مورد افزايش مي يابد.
وي در ادامه اظهار داشت: معاملات آتي منحصر به اين کالا ها نيست و محصولات ديگري نيز براي توسعه اين ابزار پذيرش خواهند شد.
سخنگوي بورس اوراق بهادار گفت: با وجودي که مدت زمان بسيار کمي از انجام معاملات آتي ( فيوچر )مي گذرد ، اما حجم اين معاملات مطلوب بوده است .
صالح آبادي سپس حجم معاملات آتي را بيش از 600 قرارداد به ارزش هفت ميليارد و 735 ميليون ريال ذکر کرد و افزود: اين ميزان معاملات با توجه به مدت کم بکار گيري اين ابزار در بورس بسيار مطلوب است . (اولين معامله تير ماه سال جاري انجام شده است )
رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار سپس پوشش خطر پذيري و کشف قيمت را از مهمترين اهداف بکارگيري اين ابزار دانست و افزود: با توجه به اينکه بسياري از مصرف کنندگان و توليد کنندگان نيازمند برنامه ريزي هستند ، اين ابزار امکان برنامه ريزي را براي آنها امکان پذير مي کند.
به گفته وي ، ابزار معاملات آتي براي بازار کالا و پوشش خطر پذيري ابزاري مهم و ضروري است .
صالح آبادي ادامه داد: شرکت هاي سرمايه گذاري نيز مي توانند با بهره گيري از اين قرار داد ، علاوه بر پوشش ريسک ، پرتفوي خود را نيز حفظ کنند.
سخنگوي سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: کشف قيمت نيز از ديگر مواردي است که از طريق اين ابزار امکان پذير است .به نحوي که اين ابزار در فضاي رقابتي امکان کشف بهتر قيمت را ايجاد مي کند.
وي با بيان آنکه در گذشته تنوع ابزاري در بازار سرمايه کشور وجود نداشت ، گفت: بورس کشور تنها داراي سهام و اوراق مشارکت بود و اين امر باعث شده بود تا ابزارهاي تامين اطمينان و پوشش ريسک در بازار سرمايه وجود نداشته باشد.
صالح آبادي در ادامه تصريح کرد: اين مشکلات باعث شد تا از سال 1385 بحث هاي بکارگيري ابزار قراردادهاي آتي مطرح و زير ساخت هاي آن نيز آماده شود.
رئيس سازمان بورس اوراق بهادار در ادامه با تشريح روند تصويب ابزارهاي قرارداد آتي ، گفت: پس از تصويب اين ابزار بايد کالاهاي مورد معامله نيز پذيرش مي شد که اين امر نيز انجام شده و در حال گسترش است .
صالح آبادي گفت: 12 کارگزاري در زمان حاضر معاملات آتي را انجام مي دهند و 28 کار گزاري ديگر نيز مجوز انجام معاملات را دريافت کرده اند.
وي گفت: با فعاليت اين کارگزاري ها انتظار توسعه ابزار معاملات آتي در بازار سرمايه کشور وجود دارد.
سخنگوي بورس اوراق بهادار در ادامه با اشاره به نوسان هاي قيمت کالاها در بازار هاي جهاني گفت: به عنوان مثال قيمت مس در ماه هاي اخير حدود 50 درصد نوسان قيمت داشته و اين امر براي معامله گران بسيار با اهميت است و معامله گران ابزار آتي بايد آشنايي کامل با اين ابزار داشته باشند.
وي با بيان آنکه نوسان هاي قيمت در بازار هاي آتي وجود بيمه را در اين بخش ضروري مي کند ، تصريح کرد: بيمه در بازارهاي مالي بر خلاف بازارهاي واقعي مکانيزم متفاوتي دارد و ابزار مشتقه به همين منظور ايجاد شده است.