به گزارش پول نیوز، بحران انرژی روزبهروز در حال فراگیر شدن است و همه کشورها برای تامین نیازهای خود به سمت انرژیهای تجدید پذیر میروند.
براساس گزارشات انرژی تولیدی نیروگاههای تجدیدپذیر ایران در مرداد ماه سال جاری از ۲۶۴ میلیون کیلووات ساعت فراتر رفت.
براساس گزارش مرکز پایش منابع انرژی تجدیدپذیر و تولیدپراکنده، انرژی تولیدی نیروگاههای تجدیدپذیر در سال جاری تاکنون بالغ بر ۱۲۸۰ میلیون کیلوات ساعت بوده است.
بر این اساس تولید انرژی نیروگاههای تجدیدپذیر در مردادماه سال جاری ۲۶۴ میلیون کیلوات ساعت گزارش شده است که به نسبت به ماه گذشته یک درصد و نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۳ درصد رشد را نشان میدهد.
بر اساس برنامه هفتم باید ظرفیت تولید برق نیروگاههای تجدیدپذیر به ۱۲ هزار مگاوات برسد. در زمینه انرژی خورشیدی تاکنون دستکم ۳۲ هزار مگاوات امکانسنجی شده است، درحالیکه اکنون فقط حدود ۵۵۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در کشور داریم.
برای توسعه نیروگاههای کوچک انشعابی هم برنامهریزی شده است که بخشهای محروم جامعه و خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی بتوانند از طریق استفاده از تسهیلات نسبت به نصب پنلهای خورشیدی اقدام کنند.
در حال حاضر نرخ خرید برق تولیدی نیروگاههای تجدید پذیر حدود 3 هزار تومان در هر کیلو وات است و این در حالی است که در مناطق جنوبی تعرفه برق حدود ۳۰ تومان است، این به معنی آن است که باید ۱۰۰ برابر قیمت برق فروخته شده به مشترکان برای خرید برق از نیروگاههای تجدید پذیر هزینه شود.
بر اساس قانون مانعزدایی صنعت از برق، صنایع انرژی بر باید ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه احداث کنند که یکهزار مگاوات آن باید نیروگاه تجدید پذیر باشد.
بر اساس آخرین گزارش آماری صنعت آب و برق، تنها ۲۸۴/ ۱۴ مگاوات از ظرفیت نیروگاههای برق کشور فسیلی نیستند؛ به بیان دیگر ۸۵ درصد برق کشور از طریق نیروگاههای فسیلی که عمدتاً با سوخت گاز کار میکنند، تامین میشود. از طرف دیگر، نیروگاههای حرارتی با مصرف حدود ۳۰ درصد گاز طبیعی کشور، بزرگترین بخش مصرفکننده گاز هستند؛ بنابراین در بررسی وضعیت برق کشور، توجه به وضعیت گاز اهمیت بسزایی دارد.
امروز بیش از ۳۰۰ نیروگاه تجدیدپذیر در کشور در حال اجرا است که بالغ بر ۸ هزار و ۴۰۰ مگاوات ظرفیت در اختیار کشور قرار میدهند.
انرژی خورشیدی ناترازی انرژی را برطرف کرده و چون به سوخت نیاز ندارد، در مسیر کاهش ناترازی سوخت نیز به ما کمک میکند و مهمترین ویژگی آن حفظ محیط زیست خواهد بود و به خاطر عدم نیاز به آب، در حفظ منابع آب کمک می کند.