22 شهریور 1403 - 9:20

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

رشد 61 درصدی سود عملیاتی در چهارماهه ابتدای سال نشان می دهد

یکه تازی بانک ملت در مسیر سودآوری و سوددهی

به گزارش پول نیوز، بانکها نقش اساسی در اقتصاد دارند، اما به همان اندازه زیر ذره بین قرار دارند. عملکرد هر بانک به تفکیک مورد نقد و بررسی قرار می گیرد و چنانچه کوچکترین ابهامی در آن مشاهده شود، به سرعت واکنش های گسترده ای صورت می گیرد. اهمیت بانکها و نقش آفرینی در معاملات پولی و مالی، باعث شکل گیری بانکهای بسیار و ایجاد فضای رقابتی گسترده شده است. فضای رقابتی باعث شده بانکها در ارایه آمار و ارقام و تشریح عملکرد با تمام توان ظاهر شوند.

آمارهای درخشان

یکی از بانکهایی که بخوبی توانسته در عرصه پولی و مالی بدرخشد، بانک ملت است. آمارهای چهار ماهه ابتدای این بانک حکایت از عملکردی درخشان دارد به نوعی که سود عملیاتی بانک ملت، در چهار ماهه ابتدای سال جاری با 61 درصد رشد نسبت به مقطع مشابه سال قبل، به 187 هزار میلیارد ریال رسید.

سلامت در تسهیلات دهی

نکته بسیار مهمی که در عملکرد بانک ملت خودنمایی می کند، سودهای ناشی از عملکرد مطلوب در هر بخش است. در حالی بانک ملت 509.008 میلیارد ریال از محل اعطای تسهیلات سود برده که بیانگر سلامت در تسهیلات دهی است. بانکهایی که در قالب رانت تسهیلات پرداخته اند، نه تنها سودی تجربه نکرده اند بلکه اصل مبلغ وام نیز زیر سوال رفته و جزو مطالبات مشکوک الوصول قرار گرفته است.

جلب رضایت و اعتماد

بانک ملت 40.400 میلیارد ریال سود از محل سپرده گذاری،  5.524 میلیارد ریال از محل اوراق بدهی و 81.337 میلیارد ریال از محل دریافت کارمزد، درآمد در حساب های خود منظور کرده است. این آمارها بیانگر اعتماد عمومی به بانک ملت است که مشتریان نسبت به سپرده گذاری و خرید اوراق بدهی به این بانک اعتماد دارند. اما درآمد کارمزد بسیار جالب توجه است. عدد کارمزد بیانگر تراکنش ها و عملیات گسترده در بانک ملت است که بدین اندازه درآمد و ارزش افزوده را رقم زده است.

همچنین بخوانید  فروش غیرحضوری و حضوری ارز اربعین در بانک ملت

حرکت بر محور عقود اسلامی

بانک ملت در بخش مانده تسهیلات اعطایی در چهارماهه ابتدای سال جاری به رقم 14.760.959 میلیارد ریال رسیده و مانده تسهیلات و در بین سرفصل های تسهیلاتی، مرابحه، سلف و ارزی به ترتیب با 253.906 میلیارد ریال، 77.355 میلیارد ریال و 61.463 میلیارد ریال درآمد، بالاترین درآمد را نصیب این بانک کرده اند. بانک ملت این درامد را از محل عقود اسلامی بدست آورده و نقش برجسته ای در معاملات ارزی آن هم در شرایط تحریم داشته، مدیریت بازار ارز در شرایط کنونی، نقش مهمی در تولید و تجارت داشته و گره گشا بوده است.

جذب و حفظ سپرده

رگ حیاتی بانکها از محل سپرده گذاری است. از یک سو بانک باید نسبت به جذب سپرده بخوبی عمل کند و از سوی دیگر باید سپرده های موجود را حفظ کند. مانده سپرده های سرمایه گذاری بانک ملت تا پایان تیرماه 10.136.508میلیارد ریال اعلام شده که نشان می دهد سوددهی و اطمینان مشتریان به این بانک تا چه اندازه بالا بوده که حاضر نشده اند نقدینگی خود را به بانک دیگری منتقل کنند. البته سپرده های قرض الحسنه جاری ریالی با 2.659.028 میلیارد ریال، بلند مدت سه ساله با 2.030.535 میلیارد ریال و کوتاه مدت با 1.841.819 میلیارد ریال بیشترین مانده را در بین سپرده های سرمایه گذاری بانک به خود اختصاص داده اند. این ماندگاری نشانگر برنامه ریزی مشتریان بر مبنای سوددهی بانک است. البته این حجم از قرض الحسنه نیز جای بحث دارد و نشان می دهد که مشتریان معتقد به قرض الحسنه که سرمایه های خود را برای امر خیر و دادن تسهیلات به نیازمندان در بانک ملت سپرده اند، این اطمینان را دارند که بانک ملت این نقدینگی ها را در مسیر درست به جریان می اندازد.

پرداخت سود سپرده

نکته دیگر سود دادن به سپرده هاست. واقعیت این است که در برابر بدست آوردن سود، باید سود هم پرداخته شود که بانک ملت در تیرماه سال جاری 80.354 میلیارد ریال سود پرداخت کرده است تا مجموع سودهای پرداخت شده به سپرده های سرمایه گذاری این بانک از ابتدای سال تا پایان تیرماه به رقم 306.582 میلیارد ریال برسد. واقعیت این است که تاخیر در پرداخت سود، باعث بی اعتمادی می شود و بانک ملت با پرداخت به موقع سود سپرده ها، اعتماد را به مشتریان داده است.

درآمد عملیاتی قابل توجه

بانک ملت برای افتخار آفرینی، عملکردهای درخشان دیگری نیز داشته به نوعی که درآمد عملیاتی بانک ملت از 415.838 میلیارد ریال در تیرماه 1402 با 34 درصد رشد به 558.511 میلیارد ریال در تیرماه سال جاری رسیده و توانسته از 218.444 میلیارد ریال سود ناخالص در تیرماه 1402 با 15 درصد افزایش به 251.929 میلیارد ریال سود ناخالص در تیرماه سال 1403 دست یابد.در عین حال سود عملیاتی بانک ملت در تیرماه سال جاری با 61 درصد رشد روبه رو شده و از 115.989 میلیارد ریال در تیرماه 1402 به 186.771 میلیارد ریال افزایش یافته است.

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

Icn1000326www.tiktarh
IMG_2707
همچنین بخوانید
آخرین اخبار