21 شهریور 1403 - 18:01

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

افتخار آفرینی بانک سینا از درآمدزایی تا سود

به گزارش پول نیوز، نظام بانکی نقش تعیین کننده ای در تمامی عرصه های اقتصادی دارد. هر گونه عملیات اقتصادی بدون نقش آفرینی بانکها امکان پذیر نیست. نقل و انتقالات مالی در نظام بانکی باعث شفافیت می شود، دست رانت خواران را کوتاه می کند و فرار مالیاتی را سروسامان می دهد. نکته دیگری که نقش بانکها را برجسته می کند، همکاری با تولیدکنندگان برای ارایه خدمات بهتر و بیشتر است.

البته بانک رویکردی دو سویه دارد. از طرفی به شفافیت و خدمات رسانی مناسب کمک می کند و از سوی دیگر رانت و فساد در برخی بانکها، باعث بحران آفرینی در مبادلات پولی و مالی می شود که نمونه آن را در موسسات مالی و اعتباری شاهد بودیم و البته برخی بانکها نیز در این عرصه سابقه ویرانگری دارند. ابربدهکاران بانکی و اختلاس گرانی که یا در زندان ها بسر می برند یا با سرمایه بانکها، در خارج از کشور خوش می گذرانند.

برای آنکه عملکرد بانکها با دقت مورد بررسی قرار گیرد، باید به صورت مستمر زیر ذره بین قرار بگیرند که برای این مهم، سامانه کدال بهترین ابزار است. سامانه کدال که به صورت مستمر عملکرد بانکها را منتشر می کند، بهترین گزینه برای شفاف سازی و نظارت است.

در بین بانکهایی که به صورت مستمر فعالیت می کنند، بانک سینا از رویکرد شفاف سازی جدی برخوردار است و در اولین فرصت، عملکرد خود را منتشر می کند. بانک سینا در گزارش عملکرد 3ماهه نخست سال 1403 از کسب سود 5 هزار و 718 میلیارد ریالی خبرداد.

انتشار اطلاعات و صورت‌های مالی حسابرسی نشده میان‌دوره‌ای 3ماهه نخست امسال در سامانه کدال نشان می‌دهد بانک سینا در این مدت از محل اعطای تسهیلات، حدود 29 هزار و 336 میلیارد ریال درآمد کسب کرده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از رشد 62 درصدی برخوردار بوده است. این اعداد نشان می دهد بانک سینا با دادن تسهیلات به نقش خود در گردش مالی بخوبی عمل کرده و در آمد بالای 29 هزار میلیاردی نیز نشان می دهد که پرداخت این تسهیلات در مسیر سالم صورت گرفته، به نوعی که اصل و سود تسهیلات در قالب اقساط به موقع به حساب بانک وارد شده است.

نکته مهم دیگری که در کدال نشان داده شده، فعالیت های سالم بانک سینا در بخشهای دیگر است به نوعی که در سه ماهه ابتدای سال درآمدهای بانک از مجموع تسهیلات اعطاشده، سپرده‌گذاری، اوراق، سرمایه‌گذاری و جایزه سپرده قانونی به حدود 35 هزار و 26 میلیارد ریال رسیده که حکایت از رشد 50 درصدی نسبت به سه ماهه نخست سال ما قبل آن دارد. این حجم از مبادلات مالی به اندازه ای گسترده است که می تواند به انحراف برود، اما آمار و ارقام و رشد 50 درصدی حکایت دیگری دارد.

مهمترین منبع درآمد بانک، سپرده هایی است که از مردم نزد بانک به امانت گذاشته می شود. هرچقدر این سپرده ها بیشتر باشد، بانک قدرت مانور بیشتری دارد. بانک سینا در جذب سپرده نیز بخوبی عمل کرده به نوعی که در سه ماهه ابتدای سال، جمع سود اعطایی به سپرده‌های سرمایه‌گذاری‌شده در این بانک به 20 هزار و 146 میلیارد ریال رسیده است. پرداخت این میزان سود سپرده باعث اطمینان سپرده گذاران به بانک سینا می شود.

بخش دیگر درآمد بانکها، از محل کارمزد تامین می شود. هرچقدر کارمزد دریافتی بالاتر برود، اعتماد مشتریان به بانک و میزان خدمات ارایه شده بانک به مشتریان بیشتر بوده است. در این رابطه در آمدهای حاصل از کارمزدهای دریافتی بانک سینا در این مدت حدود چهار هزار و 112 میلیارد ریال بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با رشد 130 درصدی همراه بوده است.

تمامی این آمار و ارقام زمانی خودنمایی می کند که سود خالص مشخص شود. مفهوم سود خالص این است که بانک از تمامی تلاشهای خود چه دستاوردی داشته و البته سهامداران بانک نیز از عدد سودخالص خرسند می شوند، زیرا از این بخش سود سهام خود را دریافت می کنند. بانک سینا اعلام کرده که در سه ماه نخست امسال نسبت به دوره مشابه سال قبل، توانسته سود خالص خود را با 29 درصد افزایش دهد و به رقم 5 هزار و 718 میلیارد ریال برساند که سود محقق‌شده هر سهم نیز برابر با 143 ریال شد. تراز این بانک در پایان سه ماهه نخست امسال، 14 هزار و 880 میلیارد ریال مثبت به ثبت رسیده است.

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

IMG_2707
گهرزمین
همچنین بخوانید
آخرین اخبار