به گزارش پول نیوز ، هرجا سخن از نقل و انتقال مالی به میان می آید، به مرکزی معتبر و توانمند برای این نقل و انتقال نیاز است که مهمترین و معتبرترین مرکز نقل و انتقال مالی، بانک است. اما نقل و انتقال مالی در دو بخش داخلی و خارجی تعریف می شود که در بخش داخلی پول ملی و در بخش خارجی نقل و انتقالات ارزی مطرح می شود. با گسترش تجارت خارجی، نقل و انتقالات ارزی جایگاه ویژه ای دارد.
اهمیت روزافزون خدمات ارزی
گسترش فعالیت در فضای مجازی و دسترسی گسترده به خدمات و محصولات در کشورهای دیگر، اهمیت خدمات ارزی را بیش از پیش آشکار کرده و باعث افزایش خدمات ارزی شده است. خدمات ارزی طیف وسیعی از کاربردها شامل جابجایی ارزی، تبدیل ارز، ارسال حواله ارزی و مواردی از این دست را شامل می شود.
مسوولیت انتقال ارز
خدمات ارزی طیفی از خدمات است که با ارز و انتقال ارز سروکار دارد که به وسیله موسسه مالی نظیر بانک یا صرافی انجام می شود. به عبارت بهتر اگر قصد داشته باشیم برای گذراندن دوره ای آنلاین، خرید از کشوری دیگر، افتتاح حساب در کشوری دیگر، پس انداز ارز در کشور خود و مواردی از این دست پرداخت یا تبدیل ارزی انجام بدهیم، نیاز به موسسه ای معتبر و قانونی داریم که خدمات ارزی و ارسال حواله متناسب با نیازمان را ارائه دهد.
گستردگی خدمات ارزی
خدمات ارزی از گستردگی بسیاری برخوردار است که شامل مواردی نظیر خرید و فروش ارز با نرخ مناسب، حواله های ارزی، افتتاح حساب های ارزی، مشاوره در مورد جابجایی های ارزی و مواردی از این دست است. در واقع طیف خدمات ارزی از امور ساده ای نظیر صرف تبدیل ارز ریالی شما به ارز مورد نظر تا مشاوره در مورد جابجایی ارز به خارج از کشور به منظور خرید یا سرمایه گذاری سودآور را دربر می گیرد.
رشد عملیات ارزی
برای آنکه از این خدمات به بهترین نحو ممکن استفاده شود، به مرکزی معتبر و البته توانمند نیاز است که با اطمینان خاطر با آن موسسه همکاری کرد. اگرچه تمامی بانکها در این عرصه ورود می کنند، اما بانک توسعه تعاون عملکرد درخشانی داشته، عملکردی که بیانگر توانمندی این بانک است. برای اثبات این ادعا می توان به اظهارات معاون عملیات بانکی بانک توسعه تعاون استناد کرد. حسن شریفی با اعلام اینکه حجم عملیات ارزی بانک توسعه تعاون از رشد مناسبی برخوردار بوده گفت: با بررسی آمار بازرگانی کشور طی ماههای ابتدایی سال جاری متوجه می شویم در برخی حوزه ها سهم حجم عملیات ارزی بانک در مقایسه با مدت مشابه سال جاری از رشد دو تا سه برابری برخودار بوده است. معاون مدیر عامل در عملیات بانکی که در نهمین جلسه شورای سیاستگذاری ارزی بانک سخن می گفت، با تاکید بر اینکه هدفگذاری این است تا حجم عملیات ارزی شعب در سال 1403 در مقایسه با سال گذشته با رشد دو برابری مواجه شود گفت: در بانک توسعه تعاون در مرحله هدفگداری و اجرا، نگاه فراتر از اهداف کمی است؛ بلکه کیفیت، روند اصولی و اثربخشی عملیات نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
افزایش اثربخشی
برای موفقیت بیشتر به هدفگذاری و برنامه ریزی نیاز داریم که مدیر امور بین الملل بانک توسعه تعاون گفت: حجم عملیات ارزی مورد انتظار شعب در پایان سال ۱۴۰۳ در سطح ۸۶۵ میلیون یورو هدفگذاری شده است. مصیب کرمی افزود: در تلاش هستیم تا با هدایت ۲۴ شعبه ارزی در سراسر کشور این هدف را با حداکثر اثربخشی و کیفیت محقق نماییم. وی با تاکید بر اینکه عملیات ارزی شعب طی سه ماهه ابتدایی سال جاری بیش از ۱۰۸ میلیون یورو بوده گفت: درآمدهای ارزی شعب از ۱۹۳ میلیارد ریال فراتر رفته است.
عملیات ارزی منطقی و منظم
نکته بسیار مهمی که موفقیت را رقم می زند، اجرای برنامه هاست. معاون مدیر عامل بانک توسعه تعاون در امور حقوقی و نظارت گفت: این بانک حرکت منطقی و منظمی را در مبحث عملیات ارزی دنبال کرده است. سیدامیرحسین موسوی افزود: با تدابیر مدیران ارشد بانک، نوعی هوشمندی و انضباط را در راهبری عملیات ارزی شاهد بوده ایم.سهیل رحیمی مدیر عامل شرکت صرافی توسعه تعاون مباحثی را در رابطه با رویه فعلی صدور ضمانت نامه ارزی داخلی توسط ارکان اعتباری مدیریت شعب استانها و نیز رویه کنونی صدور ضمانت نامه ارزی مطرح نمود.