24 دی 1403 - 4:53

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

عزم نمایندگان مجلس بر حمایت از منطقه آزاد انزلی

به گزارش پول نیوز، از هنگامی که تهدیدها با ابزار تحریم در جنگ اقتصادی شدت پیدا کرد، استفاده از ظرفیت های اقتصادی مورد تاکید قرار گرفت. فرصت های بسیاری مغفول مانده بود که بررسی، ارزیابی و بازنگری شد تا به نحو احسن مورد توجه قرار گیرد که یکی از مهمترین ظرفیت ها و فرصت ها، مناطق آزاد است.

مناطق آزاد

اگرچه ایجاد مناطق آزاد به سالهای پس از جنگ دوم جهانی باز می گردد، اما ایجاد مناطق آزاد در ایران به پس از پیروزی انقلاب اسلامی مربوط می شود به نوعی که لایحه واردات کالا با استفاده از معافیت گمرکی به جزیره کیش در ۱۸ اسفند ۱۳۵۸ به تصویب شورای انقلاب رسید و در نهایت براساس تبصره ۱۹ قانون برنامه اول توسعه، در ۱۳۶۸ به دولت اجازه داده شد در سه نقطه مرزی کیش، قشم و چابهار منطقه آزاد تجاری تاسیس کند که پس از مدتی به هفت منطقه آزاد افزایش یافت، اما نمایندگان مجلس که از تاثیرات مثبت مناطق آزاد بر اقتصاد حوزه انتخابیه و کشور با خبر بودند، افزایش مناطق آزاد را به تصویب رساندند که اکنون 15 منطقه آزاد در کشور فعال است.

رکوردزنی انزلی

با وجود آنکه از عمر سه منطقه آزاد کیش، قشم و چابهار 35 سال می گذرد، اما هنوز تا رسیدن به جایگاه واقعی فاصله بسیاری دارند. این در حالی است که منطقه آزاد انزلی، با وجود کوچک بودن، بدلیل ظرفیت های بسیار، تاثیرگذاری ویژه ای دارد. هيات دولت در سال ۷۵ منطقه وي‍ژه اقتصادي بندرانزلي را در دو بخش جداگانه تعيين کرد که در سال ۸۲ به منطقه آزاد تجاري صنعتي انزلي بدل شد. در سال ۸۳ اساسنامه سازمان منطقه آزاد تجاري صنعتي انزلي به تصويب هيات وزيران رسید و محدوده آن در سال ۸۴ تعيين و ابلاغ شد كه منطقه آزاد انزلي در سه بخش و محدوده مجزاي بندري؛ اداره كل بنادر و كشتيراني استان ، شهرك صنعتي انزلي و محدوده منطقه ويژه اقتصادي سابق انزلي با مساحت ۳۲۰۰ هكتار خشكي و تا عمق ۲ كيلومتر از دريا در طول ۲۰ كيلومتر از حاشيه درياي خزر تعیین شد.

جذابیت های بی شمار

منطقه آزاد انزلی بدلیل نزدیکی به استان تهران، داشتن دریا و آب و هوای توریست پذیر، به سرعت مورد استقبال مردم قرار گرفت و به تنهایی بیش از تمامی مناطق کشور بازدید کننده داشت. افزون بر آن با هجوم سرمایه گذاران در عرصه های گوناگون خدماتی و تولید رو به رو شد، به نوعی که زمین های موجود پاسخگوی نیازها نبود. شرایطی که باعث شد افزایش زمین های منطقه آزاد به صورت جداگانه مطرح شود که با مخالفت نمایندگان مجلس به عنوان تصمیم گیرندگان اصلی رو به رو شد.

همچنین بخوانید  حرکت شتابان منطقه آزاد انزلی بر ریل پیشرفت

ضرورت اطلاع رسانی

به نظر می رسد نمایندگان مجلس که با این طرح مخالفت کردند، شناخت درستی از وضعیت نداشتند که با توسعه منطقه آزاد انزلی مخالفت کردند. به همین دلیل مدیرعامل منطقه آزاد انزلی در اقدامی شایسته از نمایندگان مجلس دعوت کرد تا همه چیز را از نزدیک ببینند و بتوانند هنگام طرح دوباره این طرح، دفاع کناسبی از طرح داشته باشند تا شاید این بار به تصویب برسد.

دیدار صمیمی

بدین منظور محمدسجاد سیاهکارزاده رییس هیات مدیره و مدیر عامل سازمان منطقه آزاد انزلی جلسه ای صمیمانه با سعید رحمت زاده و مهدی فلاح نمایندگان صومعه سرا و رشت در دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ترتیب داد که در این جلسه در خصوص سازوکارهای هم افزایی بیش از پیش، با نمایندگان به بحث و تبادل نظر پرداختند. در این نشست که معاونان و مدیران سازمان و اعضای دفاتر دو نماینده گیلان حضور داشتند، بر لزوم هم افزایی در مسیر اجرای قوانین و مقررات مناطق آزاد تصریح کردند.

مزیت های رقابتی

پس از ارایه ظرفیت ها، بهره‌برداری حداکثری از مزیت رقابتی نخستین منطقه آزاد شمال کشور در حوزه ترانزیت، کریدورهای بین المللی عبوری از کشورمان و توسعه مناسبات اقتصادی با اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا و حاشیه دریای کاسپین با تکیه بر ظرفیت های دیپلماسی پارلمانی از دیگر موضوعات مورد توافق طرفین بود.

رفع مشکلات در دستور کار

در این جلسه نمایندگان استان گیلان حاضر در جلسه و مدیرعامل سازمان در خصوص همکاری مجمع نمایندگان استان گیلان برای رفع مشکلات پیش روی فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران منطقه و توسعه محدوده منطقه آزاد انزلی گفتگو کردند که با توجه به مشاهده ظرفیت ها و موانع، به نظر می رسد مشکلات به حداقل ممکن کاهش یابد و رایزنی ها اثرگذار باشد.

 

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

Capture
ronamayi 3
همچنین بخوانید
آخرین اخبار