19 آذر 1403 - 16:18

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

چطور باقالی پلوی هیئتی بپزیم؟

خرجی دادن در ماه محرم جزو کارهایی است که همه افراد آرزو دارند تا بتوانند توانایی انجانش را داشته باشند.

به گزارش پول نیوز، پخت غذابرای عزاداران حسینی قلق های خاص خودش را دارد . با مطالعه طرز تهیه این غذاها می توانید غذایی خوش طعم و خش عطر و بو برای عزاداران امام حسین(ع)‌تهیه کنید.

باقالی‌پلو

تعداد نفرات: ۱۰۰نفر

مدت آماده‌سازی‌: ۳ساعت

زمان پخت: ۳ساعت

مواد لازم:

برنج: ۱۵کیلوگرم

شوید: ۵پیمانه

باقالی بدون پوست: ۵کیلوگرم(۱۰کیلو باقالی با پوست)

نمک: حدودا ۳پیمانه

روغن: ۵ونیم پیمانه(یک‌لیتر+ یک‌پیمانه)

دارچین: به میزان لازم

طرز تهیه:

۱. برنج را نسبت به نوع آن بین ۳۰دقیقه تا ۳ساعت با آب ولرم و مقداری نمک خیس کنید.

۲. باقالی را به‌همراه ۲پیمانه آب داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.

۳. ۱۵ تا۲۰دقیقه اجازه دهید باقالی‌ها بجوشند، سپس آنها را آبکشی کنید و کنار بگذارید.

۴. پس از اینکه برنج به خوبی خیس خورد، به همراه مقداری آب داخل دیگ بریزید و در ادامه یک قاشق غذاخوری نمک و یک قاشق غذاخوری روغن مایع به آن بیافزایید.

۵. باقالی نیم‌پزشده را به دیگ برنج و آب‌جوش اضافه کنید و اجازه دهید ۷ تا ۱۰دقیقه بپزند. سپس سپس آبکشی کنید.

۶. برای ته‌دیگ باقالی‌پلو از سیب‌زمینی اسلایس‌شده یا نان لواش استفاده کنید. سپس روی ته‌دیگ را با مخلوط باقالی و برنج به‌طور کامل بپوشانید. در ادامه لایه به لایه برنج، شوید و دارچین بریزید و در نهایت کره را روی برنج پخش کنید. سپس بگذارید دم بکشد.

نکته:

باقالی‌پلو را می‌توان با مخلوط گوشت چرخ‌کرده و تفت‌داده‌شده، پیاز خلالی سرخ‌کرده و رب و زردچوبه آماده کرد.

زرشک‌پلو

تعداد نفرات: ۱۰۰نفر

مدت آماده‌سازی‌: ۳ساعت

زمان پخت: ۴ساعت

مواد لازم:

برنج: ۱۵کیلوگرم

ران و سینه مرغ: ۱۰۰تکه

رب گوجه‌فرنگی: ۲کیلوگرم

روغن: به میزان لازم

زردچوبه: ۴قاشق غذاخوری

زعفران دم‌کرده: ۲لیوان

زرشک: ۵۰۰گرم

فلفل‌دلمه‌ای: ۵کیلوگرم

پیاز: ۲کیلوگرم

نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه

۱. مرغ‌ها را با مقداری آب و چند پیاز چهارقاچ‌شده بپزید. بعد از آنکه کمی جوشید، از آب خارج کنید و آب آن را دور بریزید. در ادامه مرغ‌ها را سرخ کنید.

۲. پیازها را خلالی خرد کنید و در روغن تفت دهید. سپس فلفل‌دلمه‌ای‌ها را خرد کنید و در پیاز تفت دهید. فلفل، نمک، زردچوبه و رب گوجه را هم اضافه کنید و اجازه دهید رب سرخ شود.

۳. مرغ‌های سرخ‌شده را در یک تابه بزرگ قرار دهید و سس را روی آن بریزید.

۴. کمی آب جوش بریزید و در ظرف را ببندید و اجازه دهید غذا بجوشد. در اواخر پخت، کمی زعفران آب‌کرده به غذا اضافه کنید.

۵. برای پخت برنج، یک دیگ بزرگ را پر از آب کنید. زمانی که آب ‌جوش آمد، برنج‌های خیس‌کرده را به آن اضافه کنید و مقداری نمک بریزید.

۶. زمانی که آب برنج ‌جوش آمد و برنج کمی نرم شد، آبکش کنید.

۷. ته‌دیگ روغن بریزید و نان بگذارید. برنج‌ها را به‌شکل یک کوه در دیگ بریزید. در ادامه مقداری آب جوش را با روغن مخلوط کنید و روی برنج بریزید.

همچنین بخوانید  توسعه آشپزی ایرانی، میراث جهانی

۸. زرشک‌ها را در روغن سرخ کنید. وقتی برنج دم کشید، مقداری برنج زعفرانی درست کنید و در کنار زرشک، غذای خود را تزئین کنید.

نکته:

برای پخت هم‌زمان برنج در دیگ را برعکس بگذارید و مقداری زغال روشن روی آن قرار دهید. زمانی که بخار کرد، زیر دیگ را کم کنید

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

IMG_20241109_001714_442-717x1024
56465
همچنین بخوانید
آخرین اخبار