به گزارش پول نیوز ،
علم و فناوری روز به روز در حال گسترش است و این گسترش در تمامی عرصه ها خودنمایی می کند. اهمیت فناوری و بکارگیری علوم به اندازه ای اهمیت دارد که هر کس بخواهد همسو با علوم روز حرکت نکند، نه تنها خودش زیان می بیند، بلکه زیر مجموعه خود را نیز دچار زیان می کند. به همین دلیل تمامی مدیرانی که درک درستی از مدیریت دارند، همسو با علوم و فناوری های روز پیش می روند.
یکی از جدی ترین و تاثیرگذارترین علومی که مطرح و البته همه گیر شده، هوش مصنوعی است. نکته مهم این است که هوش مصنوعی در تمامی زمینه ها کاربرد دارد و مهمتر اینکه جامعه مخاطب عام دارد. هوش مصنوعی در مدت کوتاهی اهمیت وجودی خود را به تمامی بخشهای جامعه تحمیل و اثبات کرده و کمتر کسی یافت می شود که از اهمیت آن بی خبر باشد، به همین دلیل بکارگیری آن با جدیت در دستور کار قرار گرفته است.
هوش مصنوعی تهدیدی برای بسیاری از مشاغل به حساب می آید و پیش بینی ها بر این است که هوش مصنوعی در گام های ابتدایی، جایگزین صدها فرصت شغلی شود و مسوولیت های این مشاغل را حتی بهتر از نیروهای انسانی انجام دهد. همین امر باعث شده مدیرانی که بدنبال ارایه خدمات بهتر و کاهش هزینه های بنگاه اقتصادی خود هستند، دیدگاه بسیار مثبتی نسبت به هوش مصنوعی داشته باشند.
اینکه هوش مصنوعی در بسیاری از مشاغل کاربردی باشد، یک احتمال است که زمانی به مرحله اجرا در می آید که مدیری هوشمند و آگاه به مسایل روز بخواهد در این زمینه ورود کند و فعالیت های مجموعه خود را بر پایه هوش مصنوعی پایه ریزی و اجرایی کند.
حوزه پرداخت از مهمترین بخشهای اقتصادی است که مبادلات پولی و مالی را مدیریت می کند. اگرچه امروزه حوزه پرداخت دگرگون شده و با استفاده از کارتخوان، به میزان چشمگیری نقل و انتقال پول به صورت فیزیکی را از دور خارج کرده، اما همچنان چالشها و مشکلات خاص خودش را دارد.
برای انکه بتوان در حوزه پرداخت و بکارگیری دستگاههای کارتخوان با موفقیت عمل کرد، نیاز به شرکتهایی است که در این زمینه با مسوولیت پذیری بالا، فعالیت کنند که شرکتهای بسیاری در این زمینه فعال شده اند. در بین این شرکتها، بهپرداخت ملت یک سروگردن از دیگر رقبا پیشی گرفته و با قدرت در این زمینه فعالیت می کند.
یکی از نکات بسیار مثبت، تسلط محمدمهدی تقیپور مدیرعامل شرکت به پرداخت ملت به حوزه فناوری های دیجیتال است. مدیرعامل شرکت بهپرداخت ملت درخصوص هوش مصنوعی نیز صاحب ایده و اندیشه است و بر اساس معلومات و اطلاعاتی که در این زمینه دارد و باعث تسلط وی شده، چشمانداز کوتاهمدت بهکارگیری هوش مصنوعی در نظام پرداخت را تشریح می کند. تقی پور با اشاره به اینکه به دلایلی همچون جذابیت، درصد تعامل با مردم و آمیختگی آن با زندگی روزمره، صنعت پرداخت یکی از حوزههایی است که بهصورت پویا بیشترین تطبیق را با هوش مصنوعی دارد گفت: این ظرفیت از بحثهای KYC (احراز هویت مشتری) تا بحثهای مربوط به مغایرتگیری، به کمک شرکتها آمده است.
وی افزود: در مباحث بیرونی نیز هوش مصنوعی در حوزه تجارت الکترونیک، با پیشنهادهایی که برای خرید به مشتریان ارائه میدهد و اعتبارسنجی و ارزیابی، کمککننده است.
مدیرعامل به پرداخت ملت با اشاره به هیجانانگیز بودن مباحث هوش مصنوعی در سطح آکادمیک گفت: «تا وقتی که قدرت پردازش بشر به حد کافی نرسید و دیتاها و الگوریتمها کامل نشد، هوش مصنوعی حالت انتزاعی داشت. اما آنچه در فضای کسبوکار اهمیت داده میشود، بحث کاربردهای واقعی است که باید هوش مصنوعی به ارمغان بیاورد.
وی با اعلام اینکه بردار اثرگذاری در فضای کسبوکار بالاخص در صنعت پولی و مالی کشور، بردار سنگینی است گفت: هنوز نمیتوانیم بگوییم صرف استفاده از هوش مصنوعی، تمام الگوریتمهای ما را تشخیص میدهد و نیاز به ابزار دیگری نداریم، زیرا برخی شبههها در این زمینه وجود دارد و رویکردهای کلان به این موضوع نیز هنوز شفاف نیست. بنابراین، همانطور که صنعت پرداخت این تطبیقپذیری را قدم به قدم پیش برده و گسترش داده است، باید سرویس به سرویس و با در نظر گرفتن ضریب اطمینان و نتایج، جلو برویم.
تقی پور گفت: به سمت این میرویم که هر فردی فرایند پرداخت را شخصا انجام دهد و هنگام مراجعه به یک فروشگاه، بدون نشان دادن ID اجناس به متصدی فروش، کالاهای مورد نظرش را بردارد و از فروشگاه خارج شود. این نوعی تعالی در حوزه KYC بوده که به فردیت رسیده است. یعنی میتوانیم فرد را شناسایی کنیم و نیازی به کارت بانکی یا کارت احراز هویت نداریم. حتی لازم نیست شخص برای اینکار متوقف شود.
مدیرعامل بهپرداخت ملت با ابراز تاسف از اینکه در بسیاری از شرکتها توجهی به هوش مصنوعی نمیشود و مدیران دغدغه و اصرار به انجام کارها با روشهای کلاسیک و قدیمی دارند گفت: این در حالی است که یک فارغالتحصیل هوش مصنوعی، خواهان استفاده از دانش خود است. افراد بسیاری داشتیم که فناوریهای مالی را تحصیل میکردند، اما قبل از پایان تحصیلات خود از بانکهای خارج کشور پیشنهاد کار داشتند. این بحران به مرور زمان بیشتر هم میشود و در آن صورت، در بعد منابع انسانی و هوش مصنوعی دچار ضعف خواهیم شد.
تقی پور با تاکید بر اینکه باید یکسری فعالیت های ساختارشکن در کشور انجام دهیم گفت: بسیاری از شرکتها اعلام میکنند که از یک حدی بیشتر امکان پرداخت حقوق ندارند، اما در شرکت به پرداخت ملت بهرغم تبعات احتمالی، این موضوع را اصلاح کردیم. ما به کارایی افراد نگاه کردیم و ممکن است حقوق دریافتی آنها حتی از حقوق مدیرعامل و مدیران ارشد شرکت هم بالاتر باشد. چراکه باید در این موارد منعطف باشیم تا بتوانیم توسعه هوش مصنوعی هدایتگر قویتری داشته باشد.»
نویسنده: کوروش شرف شاهی