به گزارش پول نیوز،
مجله ساینس اخیراً مقاله ای علمی را منتشر کرده که در آن توضیح داده است گروهی از ستاره شناسان با انجام مطالعه ای بر روی قمر Io دریافتند که فعالیت های آتشفشانی در این قمر حداقل ۴.۵ میلیارد سال است که ادامه دارد.
این مجله به نقل از دانشمندانی که این مطالعه را انجام داده اند، می نویسد: ترکیب متقارن اتم های فرار در جو آیو، از جمله ترکیبات گوگرد و کلر، منعکس کننده تاریخچه فعالیت های آتشفشانی در این قمر است. ما نسبت این ایزوتوپ ها را اندازه گیری کردیم و دریافتیم که انتشارات صادره از آتشفشان های آیو حاوی سطوحی بسیار بالا از اشکال سنگین هر دو عنصر است و این نشان می دهد که آتشفشان های آیو از زمان های خیلی دور به شدت فعال بوده اند.
مطالعات انجام شده توسط دانشمندان نشان داد که انتشارات ناشی از آتشفشان های آیو حاوی نسبت های بی سابقه ایزوتوپ های سنگین عناصر “سولفور-۳۴” و “کلر-۳۷” است و حدود ۹۹.۹ ٪ از ذخایر اولیه این مواد از اعماق قمر آیو، در نتیجه فعالیت های آتشفشانی، به فصا پرتاب شده اند.
این نتایج توسط گروهی از دانشمندان آمریکایی و نیوزلندی به سرپرستی کاترین دی کلر دانشیار موسسه فناوری کالیفرنیا به دست آمد. این گروه قمر آیو را با استفاده از تلسکوپ میلیمتری ALMA در رصدخانه Liano de Chajnantor در صحرای اتاکامای شیلی زیر نظر گرفتند.
منبع: روسیا الیوم