18 آذر 1403 - 0:12

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

زیرساخت های فنی چک الکترونیک در تمام ۳۰ بانک کشور فراهم است

به گفته مسئولان، در حال حاضر ۱۲ بانک در زمینه ارائه خدمات چک الکترونیک فعال هستند و زیرساخت­های فنی چک الکترونیک در همه ۳۰ بانک کشور بطور کامل فراهم شده است.

به گزارش پول نیوز، زیرساخت های فنی چک الکترونیک در تمام ۳۰ بانک کشور فراهم است

به موجب تکلیف قانونی مندرج در تبصره ماده (۱) قانون «اصلاح قانون صدور چک» مصوب سال ۱۳۹۷، زیر ساخت صدور و تبادل چک الکترونیکی موسوم به سامانه چکاد از آبان ماه سال ۱۴۰۱ شروع به فعالیت کرد و بر این اساس توسعه محصول در چارچوب قوانین و مقررات مترتبه در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفت.

چک الکترونیکی که معاون فناوری های نوین بانک مرکزی مهران محرمیان، اسفند ماه سال گذشته از صدور ۴۵۰ هزار دسته چک الکترونیک در شبکه بانکی خبرداد و گفت: در حال حاضر ۱۲ بانک در زمینه ارائه خدمات چک الکترونیک فعال هستند و زیرساخت ­های فنی چک الکترونیک در همه ۳۰ بانک کشور بطور کامل فراهم شده است. به این معنا که همه بانک­ ها، چک الکترونیک سایر بانک ­ها را می­ پذیرند و نقد می ­کنند.

معاون فناوری های نوین بانک مرکزی مهران محرمیان گفت: در حال حاضر چک های الکترونیک هر بانک در ابزار های الکترونیک همان بانک قابلیت نقد شدن دارند و با توجه به اینکه مزیت اصلی این نوع چک این است که برای نقد شدن آن نیاز به مراجعه به شعبه نیست، زیرساخت های فنی نقد شدن چک هر بانک در ابزار های بانک­ های دیگر از طرف بانک مرکزی فراهم شده و باید بانک­ ها توسعه ابزار های خود را در دستور کار قرار دهند.

به تدریج چک دیجیتال جای خود را بین مردم پیدا خواهد کرد

همچنین او با بیان اینکه به تدریج چک دیجیتال جای خود را در بین مردم پیدا خواهد کرد گفت: با حذف فیزیک چک طی سه سال آینده همه چک­ ها الکترونیکی خواهند شد. با ایجاد سقف اعتباری برای چک آخرین گام برای اجرای پروژه چک الکترونیک برداشته خواهد شد و در صورت اجرای آن آمار کلاهبرداری توسط چک، آمار چک برگشتی و زندانیان چک برگشتی بیش از پیش کاهش پیدا خواهد کرد.

افزایش شفافیت معاملاتی با چک الکترونیکی

اما این ابزار پرداخت مزیت های دیگری هم دارد که فرزانی کارشناس امور بانکی در خصوص آن اظهار کرد: این نوع چک جذابیت های خودش را دارد. تسریع در صدور چک، حذف دخل، تصرف و جعل توسط دارنده چک و کاهش مراجعه حضوری از مزیت های آن محسوب می شود. اقدام به صدور چک های الکترونیکی و استفاده از فناوری اطلاعات در مبادلات سبب کاهش هزینه های مبادلاتی می شود. همچنین تسریع و شفافیت در معاملات را می تواند به همراه داشته باشد که این مورد می تواند به اقتصاد کشور کمک کنند.

سیاوش غیبی پور گفت: همانطور که اعلام شده گام آخر برای چک بحث ایجاد سقف اعتباری است زمانی که این مهم عملیاتی شود در حوزه چک الکترونیکی قطعا بیش از بیش شاهد کاهش آمار کلاهبرداری بواسطه چک خواهیم بود که در این راستا نیاز است علاوه بر افزایش فرهنگسازی اقدامات مربوطه هم سرعت گیرد.

۲۸ اسفند سال گذشته بانک مرکزی دستورالعمل اجرایی چک الکترونیک و تفاوت های آن با چک کاغذی را به شبکه بانکی ابلاغ کرد. حالا باید منتظر ماند و دید توسعه و گام آخر بحث چک الکترونیکی چگونه پیش خواهد رفت؟ باشگاه خبرنگاران جوان پیگیر این موضوع خواهد بود.

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

2148744_754
ps2dt23s8
همچنین بخوانید
آخرین اخبار