22 مهر 1403 - 7:37

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

تقویت مبارزه ایران با ترانزیت موادمخدر و پولشویی

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر بر ضرورت لغو تحریمهای ظالمانه و همکاری مؤثر جامعه بین المللی به منظور تقویت مبارزه جهانی با مواد مخدر تاکید کرد.

به گزارش پول نیوز، تقویت مبارزه ایران با ترانزیت موادمخدر و پولشویی

اسکندر مومنی در شصت و هفتمین نشست کمیسیون موادمخدر که در مقر سازمان ملل در وین برگزار شد اظهارکرد: یکی از مهم ترین چالش های عصر حاضر، مواد مخدر، مواد صنعتی و روان گردان های جدید و رنج و آلامی است که مایلم از آن، به عنوان به عنوان جنگ خاموش علیه بشریت یاد کنم البته امروز با جنگ آشکاری نیز علیه مردم مظلوم غزه مواجه هستیم که امید می رود سازمان ملل متحد، اقدامات عملی را در قبال این نسل کشی محقق کند تا جان هزاران زن و کودک بی گناهی را که اکنون در معرض تهدید ناشی از گرسنگی و قحطی قرار دارند، حفظ کند.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در اجرایِ بیانیه وزرای ۲۰۱۹، معاهدات و کنوانسیون های بین المللی، با اتخاذ راهبرد متوازن در امر مبارزه با مواد مخدر، در پنج سال گذشته، اقدامات موثری را برای ارتقای امنیت و سلامت عمومی انجام داده است.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر به اقدامات جمهوری اسلامی ایران در حوزه مبارزه با موادمخدر اشاره کرد و گفت: تقویت مبارزه با عرضه و ترانزیت از طریق کنترل و توسعه اقدامات اطلاعاتی در مرز ها و مبادی ورودی و خروجی و تشدید مبارزه با پول شویی از جمله این اقدامات است؛ به طوری که در پنج سال گذشته با جانفشانی همکارانم و تقدیم ۵۰ شهید، ۴ هزار و ۴۵۰ تن انواع مواد از منشاء افغانستان کشف شده است.

مومنی افزود: جمهوری اسلامی ایران از هرگونه اقدام عملی که منجر به توقف و کاهش ِکشت و تولید انواع مواد مخدر در افغانستان شود، استقبال می کند، اما تاکنون شاهد کاهش محسوس ورود مواد از منشأ این کشور نبوده ایم، به طوری که در پانزده روز اخیر، در ۲ عملیات، محموله هایی به میزان ۴۸۰۰ کیلوگرم مواد مخدر به مقصد یک کشور مشخص اروپایی توسط ایران کشف شد.

وی ادامه داد: در یک سال اخیر همانند سال های گذشته، شاهد روند فزاینده کشف متامفتامین از منشأ افغانستان، بوده ایم.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر اظهار داشت: تدوین و اجرای سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد با پوشش حداکثری از طریق اجرای طرح یاریگران زندگی در محیط های خانواده، آموزشی، کاری و محله ها از دیگر اقدامات کشورمان در حوزه پیشگیری از اعتیاد است.

مومنی تدوین و اجرای سند جامع درمان و کاهش آسیب از طریق توسعه کمی و کیفی مراکز درمان اختلال مصرف و استفاده حداکثری از بخش خصوصی و سازمان های مردم نهاد با ایجاد ۷۲۰۰ مرکز، تنوع بخشی به روش های درمانی اعم از دارویی و مداخلات روانی و اجتماعی، دسترسی به مواد دارویی برای مصارف پزشکی و علمی، تقویت برنامه های کاهش آسیب با ارائه خدمات متنوع به افراد در معرض خطر و کنترل شیوع ایدز و هپاتیت C را از اقدامات کشورمان برشمرد.

وی اضافه کرد: دستاورد های علمی ایران در این عرصه، موجب شد، مرکز منطقه ای مطالعات درمان اختلالات مواد، در سال ۲۰۲۱ با مشارکت دبیرخانه UNODC در تهران، راه اندازی شود.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر ادامه داد: مردمی سازی برنامه های حوزه کاهش تقاضا؛ با حمایت و توانمند سازی بیش از ۲۷۰۰ تشکل مردم نهاد و تاسیس مجمع غیر دولتی خیرین در سراسر کشور نیز از دیگر اقدامات مهم کشورمان در حوزه مبارزه با موادمخدر است.

مومنی در ادامه، با توجه به تهدید جهانی مواد مخدر و تحمّل معضلاتِ متنوع از قبیلِ خشونت، تروریسم، ورود آوارگان و مهاجران غیرقانونی، قاچاق سلاح، اقدامات مسلحانه با تقدیم شهدا و جانبازان و صرف منابع هنگفت مالی و همچنین با توجه به بیانیه وزرای ۲۰۱۹ و اصول راهنمای سازمان ملل متحد، پیشنهاد های جمهوری اسلامی ایران را ارائه کرد.

وی گفت: لزوم اجرای مؤثر و مستمر برنامه های مبارزه با مواد مخدر در منطقه به دور از ملاحظات سیاسی، برخورد گزینشی یا اعمال هر گونه محدودیت و به ویژه ضرورت لغو تحریم های ظالمانه و یک جانبه و ضرورت مشارکت جدی و همکاری مؤثر جامعه بین المللی و سازمان ملل متحد با ایران در ابعاد مختلف، به منظور تقویت مبارزه جهانی با مواد مخدر بر اساس اصل مسئولیت مشترک از جمله این پیشنهاد ها است.

بر اساس این گزارش، ارتقای اثربخشی برنامه ها با اشتراک گذاری تجارب موفق در حوزه های مبارزه با مواد مخدر اعم از مقابله با عرضه و انحراف پیش سازها، کاهش تقاضا، توسعه تعاملات علمی و کنترلِ فعالیت هایِ غیرقانونی در فضای مجازی و دارک نت از طریق تدوین و ابلاغ ساز و کار مشخص از سوی مراجع ذیربط بین المللی و مخالفتِ صریح جمهوری اسلامی ایران با تجدیدنظر در رژیم بین المللی کنترل مواد مخدر مبتنی بر جرم زدایی که این امر به منزله تخریب میراث بشریت در این حوزه مهم است و لزوم پایبندی همه کشور ها به اجرای پایدار و موثر کنوانسیون های سه گانه بین المللی کنترل مواد مخدر و حفظ صلاحیت ارکان رژیم بین المللی این حوزه از دیگر پیشنهادات کشورمان بود که دبیرکل ستاد در کمیسیون سالانه موادمخدر سازمان ملل به آن ها اشاره کرد.

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

5077129
4927018
همچنین بخوانید
آخرین اخبار