22 مهر 1403 - 8:40

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

اکران مستند «روایت طرب انگیز طرب» در موزه ژئوپارک جهانی یونسکو جزیره قشم

مدیر ژئوپارک جهانی قشم از اکران اختصاصی مستند «روایت طرب انگیز طرب» به همراه نقد و بررسی فیلم و رونمایی از کتاب «شناختنامه ساز ایرانی عود در سواحل هرمزگان و خلیج فارس» در حاشیه نشست اعضای شبکه همیاران ژئوپارک جهانی یونسکو جزیره قشم، تعدادی پژوهشگران، اهالی فرهنگ، هنر و رسانه و علاقمندان به موسیقی نواحی و آیینی خبر داد.

به گزارش پول نیوز، اکران مستند «روایت طرب انگیز طرب» در موزه ژئوپارک جهانی یونسکو جزیره قشم

سجاد اشگرف با اعلام این خبر بیان داشت: این مستند و کتاب ارزشمند پژوهشی، روایتی از پیرامون قصه هم پیوندی ساز جهانی عود، سبک موسیقی طرب و میراث مشترک تمدنی دریاپایه است.

اشگرف ادامه داد: این محصول پژوهشی و سینمایی محصول پلتفرم رسانه ای «دریانما» SeeSeaTV عضو شبکه همیاران ژئوپارک جهانی یونسکو جزیره قشم است که نتیجه ۲۰ سال پژوهش میدانی، کتابخانه ای و گفتگو ها و مصاحبه های پژوهشی حجت حاجی زاده، پژوهشگر هرمزگانی است و به مناسبت یک سالگی ثبت ساز عود در میراث ناملموس یونسکو به عنوان هجدهمین عنصر ثبتی ایران در فهرست جهانی، در پاییز سال ۱۴۰۲ آماده نمایش شده است.

وی یادآور شد: مستند «روایت طرب انگیز طرب» روایت تصویری شاد و آهنگین که در قالب یک مستند ۶۰ دقیقه ای، شنیدن و دیدن خواهید کرد، اقتباسی است از کتاب «شناختنامه ساز ایرانی عود در خلیج فارس و هرمزگان» اثر حجت حاجی زاده، پژوهشگر هرمزگانی حوزه موسیقی (محصول انتشارات پر سرخ، چاپ اول، پاییز ۱۴۰۲، جزیره قشم) است.

مدیر ژئوپارک جهانی قشم خاطرنشان ساخت: این اثر پژوهشی، شامل روایت هایی کمتر بازگو شده از تعاملات فرهنگی و هنری ساحل نشینان منطقه تمدنی دریایی ایران و خاورمیانه تا شرق آفریقا، شامل قصه های شنیدنی و جذاب از سرگذشت ژانر موسیقایی محبوب «طرب» از کرانه خلیج فارس تا سواحل دوردست اقیانوس هند، یمن و زنگبار است؛ بنابراین گزارش، «موسیقی طرب» با نقش آفرینی محوری «ساز عود» به عنوان یک میراث مشترک بینافرهنگی در جهان، از سپیده دم تاریخ تاکنون، پاینده و زاینده به حیات خود ادامه می دهد.

خوشبختانه «هنر ساختن و نواختن ساز عود» به تاریخ ۹ آذرماه ۱۴۰۱ خورشیدی در فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو ثبت شد. همین اتفاق، انگیزه ای شد برای سازندگان این فیلم مستند که هم پیوندی عود را با موسیقی طرب و میراث تمدنی دریانوردی، در قالب معرفی چهره های شاخص این سبک موسیقی و خرده داستان های اجتماعی ـ تاریخی، برای مخاطبان علاقه مند به موضوعات هویتی و تمدنی دریاپایه، روایتگری کنند.
عوامل سازنده این فیلم شامل موارد زیر است:
▪️ تهیه کننده: مهدی ده دار
▪️کارگردان و تدوین: فرشید ایران پرست
▪️پژوهشگر، نویسنده و راوی: حجت حاجی زاده
▪️صدابردار و پشتیبانی فنی: علی ابوالقاسمی
▪️طراح گرافیک: نوید فلاحت

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

205343
ارز
همچنین بخوانید
آخرین اخبار