به گزارش پول نیوز،
محسن آشتیانی افزود: سازمان امور اراضی کشور وظایف حاکمیتی مهمی برعهده دارد که می توان به حفظ کاربری اراضی کشاورزی، رفع تداخلات و صدور اسناد اراضی کشاورزی، واگذاری اراضی ملی و دولتی برای طرح های کشاورزی و غیرکشاورزی اشاره کرد.
مدیرکل دفتر حفظ کاربری اراضی سازمان امور اراضی کشور اظهارداشت: حدود ۱۸ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در کشور وجود دارد که از این میزان حدود یک میلیون هکتار زمین درجه یک و حدود چهار میلیون هکتار زمین درجه دو است و این اراضی تأمین کننده امنیت غذایی کشور است.
وی تصریح کرد: دست اندازی هایی به این اراضی می شود، برای همین هم سازمان امور اراضی کشور با تمام توان در برابر افراد متخلف می ایستد و با آنان برخورد قانونی می کند.
آشتیانی اضافه کرد: هر هکتار زمین کشاورزی غذای ۲۰ نفر را تأمین می کند، برای این، حفظ اراضی کشاورزی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی گفت: امروزه زمین به کالای سرمایه ای تبدیل شده است و متأسفانه ساخت و ساز در اراضی کشاورزی موجب ایجاد ارزش افزوده در این اراضی می شود و همین موضوع باعث شده است تا برخی افراد تمایل به فروش اراضی خود داشته باشند، البته معتقدیم که کشاورزان واقعی تمایلی به تغییر کاربری و فروش اراضی خود ندارند.
مدیرکل دفتر حفظ کاربری اراضی سازمان امور اراضی کشور گفت: تغییر کاربری در اراضی خرد اتفاق می افتد و در این اراضی هزینه تولید زیاد است و محصولات هم کیفیت کمتری دارند، بنابراین نباید اجازه داد اراضی کشاورزی خرد شود.
وی تصریح کرد: مجوز احداث صنایع تبدیلی و تکمیلی، گلخانه، دامداری و مرغداری در اراضی با کیفیت پایین برای متقاضیان صادر می شود و در قانون مشوق هایی هم برای آن در نظر گرفته شده است، متقاضیان باید درخواست خود را در سامانه پنجره واحد مدیریت زمین ثبت کنند و استعلام ها و مجوزهای لازم را دریافت کنند.
آشتیانی افزود: در حال حاضر با برون سپاری این نظارت ها به بخش خصوصی و سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و پایش هوشمند اراضی کشاورزی سعی داریم تا اراضی کشاورزی را حفظ کنیم.
وی گفت: این سازمان به تنهایی قادر به حفظ اراضی کشاورزی نیست و باید عزم جدی در بین همه دستگاه های متولی ایجاد شود تا بتوانیم اراضی کشاورزی را به خوبی حفظ کنیم.
آشتیانی اظهار داشت: مردم می توانند تغییر کاربری اراضی کشاورزی را به سامانه ۱۳۱ اطلاع دهند تا همکاران ما آن را پیگیری کنند و با ساخت وسازهای غیرمجاز برخورد کنند.
به گفته وی، اخیرا در فضای مجازی کلیپ هایی منتشر شده که ساخت وساز واحد مسکونی ۵۰۰ متری آزاد شده است، درحالی که قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها در سال ۸۵ تصویب شده و هیچ تغییری نکرده است، در این قانون ذکر شده است که تغییر کاربری اراضی کشاورزی ممنوع است، مردم نباید فریب این کلیپ ها و افراد سودجو را بخورند.
مدیرکل دفتر حفظ کاربری اراضی سازمان امور اراضی کشور تصریح کرد: تمام فعالیت ها در اراضی کشاورزی باید با مجوز صورت گیرد و هر فعالیتی بدون دریافت مجوز از جهاد کشاورزی غیرمجاز تلقی می شود.
بیشتر بخوانید: مرغ را بیشتر از ۸۰ هزار تومان نخرید، تخلف است
وی گفت: افرادی که قصد ساخت و ساز در اراضی کشاورزی دارند، می توانند برای دریافت استعلام از وضعیت زمین به مدیریت های جهاد کشاورزی در شهرستان ها مراجعه کنند.