به گزارش پول نیوز، اگر در حال مطالعه ی این مقاله هستید، احتمالاً قصد ثبت شرکت خود و یا اخذ جواز کسب را دارید. ثبت شرکت برای قانونی نشان دادن فعالیت فرد الزامی است. اخذ جواز کسب و تأسیس نیز برای تمام افرادی که قصد راه اندازی کسب وکاری مانند تأسیس فروشگاه، مغازه و یا راه اندازی کارگاه هایی مانند آرایشگاه، نانوایی، شیرینی فروشی و … دارند، ضروری است. در این گفتار ابتدا نحوه ی دریافت جواز کسب و تأسیس و سپس ثبت شرکت را به زبانی ساده بیان کرده ایم. اگر به این مرحله از تأسیس کسب وکار رسیده اید، با ما همراه باشید.
جواز کسب چیست؟
جواز کسب مجوزی است که بر اساس آن به اشخاص، اجازه ی فعالیت در زمینه ی تخصصشان داده می شود. این مجوز برای راه اندازی هر صنف و کسب وکاری لازم است. درواقع بدون این اجازه، کسب وکار فرد غیرقانونی محسوب می شود.
این مجوز به دو صورت دائمی و موقت صادر می شود. تمام افراد حقیقی و حقوقی با تخصصی که در زمینه ی خاصی دارند، می توانند این مجوز را دریافت کنند. جواز کسب برای فرد، مجوزی برای تمام فعالیت های اقتصادی و قانونی او در حال و آینده است.
انواع جواز کسب
اگر صاحب شغلی هستید، برای اخذ جواز کسب و تأسیس باید بدانید تخصص و مغازه ی شما در کدام دسته از انواع کسب قرار می گیرد. این گونه می توانید برای فروشگاه خود پروانه ی مخصوص را دریافت کنید در ادامه انواع جواز کسب را توضیح داده ایم:
- جواز کسب تولیدی: این جواز برای مشاغلی است که فعالیتشان حول محور تولید است. ازجمله ی این مشاغل می توان به تولیدکنندگان پوشاک، لوازم پلاستیکی، تولیدکنندگان شیرینی و غیره اشاره کرد.
- جواز کسب توزیعی: فروشندگانی که قصد فروش محصول را دارند، می توانند از این جواز استفاده کنند. مانند فروشندگان پوشاک، لوازم خانگی و غیره.
- جواز کسب فنی: جواز کسب فنی برای افرادی صادر می شود که تعمیرکار وسایل الکتریکی و یا فنی هستند. مانند تعمیرکار لوازم خانگی.
- جواز کسب خدماتی: مشاغلی که قصد ارائه ی خدمات دارند باید از این جواز استفاده کنند. مانند اخذ جواز کسب و تأسیس آرایشگاه ها.
جواز تأسیس چیست؟
جواز تأسیس نیز مجوزی است که جهت تأسیس واحد تولیدی و اقتصادی برای فرد حقیقی و یا حقوقی صادر می شود. جواز تأسیس را وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر می کند. هر کسب وکاری باید بر اساس نوع محصول تولیدی و فعالیت اقتصادی خود اقدام به دریافت مجوز تأسیس کند؛ ازاین رو برای آشنایی شما با انواع جواز تأسیس، آن ها را در ادامه شرح داده ایم.
انوع جواز تاسیس
- جواز تأسیس صنعتی: مشاغل تولیدکننده ی کالاهای صنعتی این جواز را دریافت می کنند. باوجود این مجوز شخص یا شرکت می تواند یک واحد صنعتی در شهرک صنعتی یا هر مکان دیگری راه اندازی کند.
- جواز تأسیس آموزشی: اگر قصد راه اندازی کسب وکار و مشاغل مربوط به حوزه ی آموزش و تحصیل را دارید، باید برای اخذ جواز تاسیس آموزشی اقدام کنید. این مشاغل مانند کلاس های کنکور، مدارس غیرانتفاعی، کلاس های هنری، پیش دبستانی و غیره هستند. این جواز را وزارت آموزش وپرورش و یا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر می کند.
- جواز تأسیس مشاغل خانگی: این جواز مخصوص مشاغلی است که قصد توسعه شغل به بیرون را دارند.
شرایط گرفتن پروانه ی کسب و جواز تأسیس
آشنایی حداقلی با شرایط دریافت پروانه ی کسب و جواز تأسیس، شمارا در طی این مراحل راهنمایی می کند. هرچند این شرایط نسبت به فعالیت و تخصص شما ممکن است متفاوت باشد. پس برای اطلاعات دقیق تر لازم است با متخصصان این زمینه مشورت کنید. تیم متخصص نیک پارس آماده ی مشاوره ی رایگان به شما در این زمینه است. شرایط اخذ جواز کسب و تأسیس را در زیر به ترتیب آورده ایم:
- داشتن 18 سال تمام
- اتمام خدمت برای آقایان
- داشتن تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران
- مشخص بودن وضعیت ملکی
- امنیت داشتن ملک
- رعایت اصول بهداشتی در محیط کسب وکار
- ارائه ی گواهی عدم سوءسابقه و اعتیاد
- و غیره
مزایای دریافت جواز کسب و تأسیس
- دریافت زمین های شهرک های صنعتی به صورت اقساطی و با نرخ دولتی
- امکان ثبت برند تجاری
- امکان استفاده و دریافت وام و تسهیلات بلندمدت با خدمات مناسب کسب وکارها مانند استراحت یک ساله
- امکان استفاده از تعرفه ی صنعتی برق و گاز
- امکان شرکت در نمایشگاه های بین المللی و داخلی
- امکان معافیت مالیاتی بعد از بهره برداری
- امکان جذب سرمایه گذار خارجی
- گرفتن کارت بازرگانی
مراحل لازم برای دریافت پروانه ی کسب و تأسیس
برای اخذ جواز کسب و تأسیس به صورت اینترنتی می توانید مراحل زیر را طی کنید:
- برای ثبت درخواست اخذ مجوز کسب خود به صورت اینترنتی باید به درگاه ملی مجوزهای کشور مراجعه و ثبت نام نمایید. در آنجا پس از واردکردن اطلاعات هویتی خود، نام کاربری و گذرواژه تان را هم وارد کنید.
- سپس روی گزینه ی ثبت و پیگیری مجوز کلیک نمایید.
- گزینه ثبت درخواست مجوز را انتخاب نمایید.
- اطلاعات مربوط به سازمان ارائه دهنده مجوز را وارد کنید و روی ثبت نام نهایی کلیک کنید.
- پس از دریافت کد رهگیری به سایت جواز اینترنتی مراجعه کنید.
- در اینجا باید به بخش پروانه ی کسب بروید و کد رهگیری را وارد کنید.
- پس از واردکردن این کد، سایر اطلاعات خواسته شده را وارد و تأیید کنید.
- به صفحه قبل برگردید و روی گزینه درخواست مجوز کلیک نمایید.
- اکنون زمان بارگذاری مدارک خواسته شده برای اخذ جواز کسب و تأسیس است.
- در نهایت یک کد رهگیری برای وضعیت پروانه ی کسب خود را پیگیری کنید.
- در مرحله بعد کمیسیون بازرسی اتحادیه به منظور بازرسی به محل کار شما می آید و گزارشی تهیه می کند.
- درخواست شما در جلسه ی هیئت مدیره بررسی و یک پاسخ کتبی به شما داده می شود.
در ادامه نحوه ی ثبت شرکت را بررسی می کنیم.
ثبت شرکت چیست؟
هر مجموعه ای برای قانونی نشان دادن و کسب اعتماد مخاطبان خود علاوه بر اخذ جواز کسب و تأسیس نیاز به ثبت شرکت دارد. این پروسه را شرکت ها می توانند با کمک سازمان هایی مانند نیک پارس که در زمینه مشاوره حقوقی فعالیت دارند، انجام دهند.
مراحل ثبت شرکت
- گردآوری مدارک مدیر شرکت.
- انتخاب یک نام سه کلمه ای با حداقل دو کلمه ای خاص برای شرکت.
- تنظیم اساسنامه و مدارک حقوقی. این مرحله نیاز به تخصص دارد که می توانید برای گذر از این مرحله روی تیم متخصص نیک پارس حساب کنید.
- انتشار آگهی شرکت شما در روزنامه های کثیرالانتشار.
مدارک موردنیاز برای ثبت شرکت
مدارک موردنیاز برای ثبت شرکت با توجه به نوع شرکت ها ممکن است تفاوت های جزئی داشته باشد؛ اما در اینجا مدارک کلی موردنیاز برای ثبت شرکت را نام برده ایم:
- دو نسخه ی تکمیل شده ی شرکت نامه.
- دو نسخه ی تکمیل شده ی اظهارنامه ی شرکت.
- دو جلد تکمیل شده ی اساسنامه ی شرکت.
- کپی برابر اصل برگ شناسنامه ی اعضای شرکت (هیئت مدیران، بازرسین و سهامداران).
- کپی برابر اصل کارت ملی اعضای شرکت (هیئت مدیران، بازرسین و سهامداران).
- ارائه ی اصل سند مالکیت شرکت.
- گواهی عدم سوءپیشینه ی اعضای شرکت (هیئت مدیران، بازرسین و سهامداران).
- ارائه ی اصل مجوز مربوط به فعالیت اصلی شرکت
چگونگی ثبت شرکت، اخذ پروانه ی کسب و تأسیس با راحت ترین روش
همان گونه که مشاهده کردید، ثبت شرکت و اخذ جواز کسب و تأسیس دارای مراحل پیچیده ای است. بالطبع انجام تمام این مراحل توسط یک فرد بسیار وقت گیر است. از طرفی گاهی افراد به دلیل نداشتن اطلاعات قانونی و حقوقی در این پروسه دچار مشکل می شوند. مؤسسه ی نیک پارس و الی ثبت در اینجا به کمک شما می آید و با تیم متخصص و حرفه ای خود مراحل ثبت شرکت شمارا پیش می برد. می توانید سؤالات و ابهامات خود را به صورت کاملاً رایگان از متخصصان تیم نیک پارس بپرسید. این مشاوره بدون هیچ هزینه ای برای شما انجام می شود.
جهت استعلام هزینه های مختلف مانند هزینه ی اوراق ثبتی، حق ثبت شرکت، ثبت آگهی در روزنامه، حق الوکاله و غیره در این پروسه هم می توانید با متخصصان نیک پارس در تماس باشید.
چرا مؤسسه ی نیک پارس؟
اخذ رتبه نیک پارس 15 سال سابقه در زمینه ی امور و فعالیت های مربوط به اخذ جواز کسب و تأسیس واحدهای اقتصادی، صنعتی و تولیدی، اخذ رتبه بندی پیمانکاری و مشاوره ی انفورماتیک، ثبت اختراع، طراحی صنعتی، ثبت تغییرات شرکت، کارت بازرگانی، ثبت برند و غیره را دارد. این مؤسسه تاکنون بیش از هزاران فعالیت و پرونده ی ثبتی موفق نیز داشته است.
منبع : اخذ رتبه و ثبت شرکت نیک پارس