12 آبان 1403 - 15:28

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

كاهش بودجه جشنواره تئاتر به 800 ميليون تومان

دبير بيست و هفتمين جشنواره تئاتر فجر گفت: بودجه جشنواره بيست و هفتم تئاتر فجر به 800 ميليون تومان كاهش پيدا كرده اين در حالي است كه جشنواره بيست و ششم با يك ميليارد تومان كار خود را آغاز كرد.

به گزارش پول نیوز، به گزارش خبرنگار موج، حسين مسافر آستانه دبير بيست و هفتمين جشنواره تئاتر فجر در اولين نشست خبري اين جشنواره در سالن كنفرانس تئاتر شهر ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: تا امروز به طور كامل امكانات مالي جشنواره دست ما نيامده، البته اعتباري كه قرار است به اين جشنواره اختصاص داده شود اعلام شده اما مهم اين است كه از اين اعتبار چه ميزان تخصيص داده خواهد شد، هرچه اعتبار تخصيص داده شده بيشتر باشد، فعاليت هاي بيشتر و بهتري را ارائه خواهيم داد.

وي ضمن اشاره به اينكه در جشنواره بيست و هفتم نيز مانند دوره هاي قبلي تنها حامي مالي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است، تصريح كرد: متاسفانه جايگاه ارزشمند فعاليت هاي فرهنگي در جامعه ما جا نيافتاده و سرمايه گذاران بخش دولتي و خصوصي هنوز به دنبال سود و زيان مالي بوده و هر كجا كه بازتاب اقتصادي بيشتري وجود داشته باشد، سرمايه گذاري در آن بيشتر خواهد بود.

وي ابراز داشت: اعتباري كه براي جشنواره اعلام شده، تنها 800 ميليون تومان بوده كه از اين ميزان 70 درصد به هزينه هاي خارجي اختصاص داده خواهد شد، براي آنكه بتوانيم از پس هزينه هاي جشنواره برآييم بايد تلاش كنيم تا حامي مالي غير از دولت را براي اين جشنواره جذب كنيم.

وي در رابطه با جذب حمايت مالي بانك هاي خصوصي براي جشنواره، اعلام كرد: تا امروز سه بانك خصوصي براي حمايت مالي جشنواره اعلام آمادگي كرده و در اين زمينه با اين بانك ها صحبت هايي نيز شده اما هنوز به يك جمع بندي مناسب در اين زمينه نرسيده ايم.

مسافر آستانه گفت: علي رقم آنكه دبير خانه جشنواره تئاتر فجر، با 3 ماه تاخير كار خود را آغاز كرده اما تمام تلاش خود را كرده ايم تا كارهاي مربوط به اعلام فراخوان و ديگر فعاليت هاي جشنواره را به نحو احسن انجام دهيم و خوشبختانه تا امروز از برنامه هاي خود جلو بوده ايم.

وي ضمن اشاره به اينكه جشنواره بيست و هفتم مانند دوره هاي قبل در چند بخش مختلف برگزار خواهد شد، اظهار داشت: در بخش تجربه هاي نو 98 طرح متقاضي حضور در جشنواره بودند كه از اين ميان 21 اثر 17 اثر از تهران و 4 اثر از شهرستان به مرحله بازبيني رسيده اند، سقف پذيرش آثار در اين بخش حداكثر 9 نمايش مي باشد.

وي تصريح كرد: در بخش مسابقه بين الملل، 78 متن به دبيرخانه ارسال كه از اين ميان 16 متن كه شامل 11 متن از تهران و 5 متن از شهرستان از به مرحله بازبيني رسيده و سقف پذيرش آثار در اين بخش تنها 6 نمايش، در بخش چشم انداز تئاتر ايران در سال 88 نسبت به ساير بخش ها متقاضي بيشتر داشته به گونه اي كه در اين بخش 232 متن به دبيرخانه رسيده كه در نهايت 39 متن به مرحله بازبيني راه يافته در اين بخش نيز حداكثر 18 اثر پذيرفته خواهد شد.

وي ابراز داشت: در بخش توليد متون نمايشي و نمايشنامه خواي 110 نمايش ارسال و در نهايت 12 نمايش كه شامل 9 اثر براي بخش نمايشنامه خواني و 3 متن تنها براي چاپ پذيرفته شده، در تلاش هستيم تا به اين بخش نسبت به سال هاي گذشته بيشتر توجه كنيم چرا كه توجه به اين بخش مي تواند انگيزه اي براي نوشتن باشد تا مشكلات اجرا مانعي براي توليد متون نباشد.

وي افزود: در بخش تئاتر خياباني نيز علاوه بر حضور 16 نمايش برتر سومين جشنواره تئاتر مريوان، 58 طرح به بخش ويژه انقلاب اسلامي ارسال شده كه از اين تعداد 18 طرح به مرحله بازبيني رسيده است.
دبير بيست و هفتمين جشنواره تئاتر فجر خبر از تمديد مهلت ارائه آثار در بخش نمايش هاي راديويي و تلويزيوني تا 13 آبان اشاره كرده و گفت: در بخش پوستر و عكس نيز به علت تقاضاي عده اي از هنرمندان متقاضي شركت در اين بخش مهلت ارائه آثار تا 29 آبان ماه تمديد شده است.

وي اظهار داشت: بخش بين الملل تئاتر فجر به دو بخش تئاتر ملل و بين الملل تقسيم شده كه بخش ملل به تئاتر كشورهاي اسلامي اختصاص داده شده، تا هنرمندان و منتقدان ما بتوانند از وضعيت تئاتر كشورهاي مسلمان همسايه آگاه شوند.

وي تصريح كرد: بخش مرور جشنواره با توجه به پي گيري هاي گذشته قرار است تا در چند استان به طور همزمان برگزار شود، تا امروز استان هاي مازندران و خراسان شمالي در اين زمينه اعلام آمادگي كرده اند اما تا زماني كه شرايط اجرا در اين استان ها بررسي نشود.

وي ابراز داشت: معتقدم جشنواره تئاتر فجر مي تواند حجم خود را بزرگ تر از آنچه امروز است كند، به شرط آنكه بتواند بخش هايي از ان را در شهرستان هاي مختلف برگزار كنيم، در واقع ظرفيت تئاتر به گونه اي است كه اين جشنواره مي تواند در طول يك ماه و همزمان در چندين شهرستان برگزار شود.

وي در پايان اعلام كرد: براي رسيدن به ظرفيت واقعي تئاتر بايد امكانات سخت افزاري و نرم افزاري خود را افزايش دهيم.

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

+خودرو+2
 مرکزی
همچنین بخوانید
آخرین اخبار