به گزارش پول نیوز،
مسعود پل مه دبیر انجمن شرکت های کشتیرانی گفت: برنامه توسعه دریا محور طبق سیاست های اجرایی در دست بررسی است و در تمامی شقوق و سایر مولفه های حکمرانی در دست اجرا است.
وی ادامه داد: یکی از عارضه های اساسی در حوزه دریایی و بندری کشور عدم وجود یکپارچه سازی است و چنانچه هدف اقتصاد دریا محور باشد، نیازمند مدیریت واحد هستیم مدیریتی که مبتنی بر توسعه دریا محور و کلیه مولفه های توسعه واحد باشد.
پل مه اظهار کرد: برای استفاده از تمامی مواهب دریا باید از تجربه تمامی کشور های دنیا استفاده کنیم و برای این مواهب باید سازمان مدیریت جزایر و فراتر از آن یک وزارت خانه ایجاد شود.
او گفت: بیش از ۱۲ درصد از تجارت دریایی از طریق کانال سوئز انجام می شود و باب المندب دروازه ورود به کانال سوئز است.
دبیر انجمن شرکت های کشتیرانی توضیح داد: با توجه آن که بسیاری از شرکت های کشتیرانی بزرگ جهان در شرایط جنگ غزه مسیر خود را از کانال سوئز به دماغه امید نیک تغییر داده اند این تغییر مسیر هزینه ای از جمله زمان را بین ۱۵ تا ۲۵ روز براساس سرعت و سایز کشتیرانی ها افزایش می دهدو در نتیجه ۲۵ درصد هزینه را افزایش می یابد.
پل مه اظهار کرد: جنگ غزه به ویژه اسرائیل باعث شده که تجارت جهانی متورم از حیث هزینه شود و این هزینه ای است که اسرائیل به کل دنیا تحمیل می کند.
دبیر انجمن شرکت های کشتیرانی افزود: جنگ غزه ۲۵ درصد نرخ تبادل و مبادلات لجستیکی را افزایش داده و جنگ غزه کشور های غربی و اقتصاد دریا حمل ونقل دریای را کامل تحت تاثیر خود قرار داده است.