21 مهر 1403 - 12:51

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

رونق مبادلات تابلو برق سبز و توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر

به گفته مسئولان سازمان انرژیهای تجدیدپذیر گسترش مبادلات برق در تابلو برق سبز یکی از مهم ترین مدلها در توسعه و احداث نیروگاههای پاک در کشور خواهد بود.

به گزارش پول نیوز، رونق مبادلات تابلو برق سبز و توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر

توسعه انرژی تجدیدپذیر یکی از مهم ترین برنامه های وزارت نیرو از زمان آغاز به کار دولت بود، به طوری که از ابتدای دولت سیزدهم روند احداث و بهره برداری از نیروگاه های تجدیدپذیر و استفاده از برق پاک به جای برق تولیدی از نیروگاه های فسیلی موردتوجه جدی قرار گرفت.

علی اکبر محرابیان وزیر نیرو با بیان اینکه یکی از برنامه های وزارت نیرو و دولت توسعه ۱۰ هزار مگاواتی نیروگاه های تجدیدپذیر است اعلام کرده بود: توسعه انرژی های تجدیدپذیر ایران، با اتکا به قابلیت بالای منابع انرژی های تجدیدپذیر اعم از خورشیدی، بادی، زیست توده و زمین گرمایی، از طریق امکان عقد قرارداد های بلندمدت با نرخ های تشویقی، بازار بسیار جذابی برای سرمایه گذاران است.

یکی از تصمیمات دولت در عملی شدن این اهداف، ایجاد تابلو برق سبز و توسعه سازوکار فروش برق تجدیدپذیر در بورس بود. تابلوی برق سبز در بورس انرژی ایران به عنوان راهکار جدید و با هدف اطمینان بخشی به بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در حوزه تجدیدپذیر ها ایجاد و دولت از فرایند خرید و فروش برق تجدیدپذیر خارج شد.

عرضه کنندگان این تابلو بخش خصوصی و نیروگاه های تجدیدپذیر هستند و با توجه به الزام قانونی صنایع و ادارات به تامین بخشی از برق مصرفی خود از انرژی های پاک، تقاضا کننده برق تجدیدپذیر خواهند بود.

از آنجا که عرضه کنندگان برق تجدید پذیر ذیل قرارداد های جدید تابلو سبز امکان عرضه برق و انتفاع بیش از پیش از برق خود را دارند، کاهش ریسک سرمایه گذاری و جذابیت در این مدل قراردادی حائز اهمیت است.

مهدی حسینی مدیر دفتر بودجه و تسهیل سرمایه گذاری سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی در خصوص توسعه معادلات انرژی تجدیدپذیر گفت: در دوره ۶ ماهه از ابتدای راه اندازی تابلو برق سبز، معاملات از ۴۰۰ میلیارد تومان و ۱۷۲ میلیون کیلووات ساعت برق عبور کرده و تقریبا ۵۰ درصد رشد را در بحث خریداران در تابلو برق سبز شاهد بودیم. قیمت برق در این معاملات تقریبا به ۱۷۰۰ تومان به ازای هر کیلووات ساعت برق رسیده است.

او افزود: پیش بینی ما این است که در عملکرد ۱۲ ماهه تابلو برق سبز تا خرداد سال آینده، معاملات بین بخش خصوصی تولیدکنندگان برق و صنایعی که متقاضی برق سبز هستند حدودا به هزار میلیارد تومان خواهد رسید.

حسینی درخصوص تعداد نیروگاه های تجدیدپذیر که در تابلو برق سبز، برق تولیدی را عرضه می کنند؛ گفت: در حال حاضر در حدود ۶۰ تولید کننده داریم. تمام نیروگاه هایی که از سال ۹۹ به بعد وارد مدار شده اند و در آینده نیر وارد مدار خواهند شد. از طریق یک الحاقیه قابلیت عرضه برق آن ها در بورس انرژی محقق خواهد شد.

این مقام مسئول افزود: توسعه تابلو برق سبز را بر اساس احداث نیروگاه های جدید دیده ایم و الگو های جدید قرارداد جدیدی به عنوان عرضه برق سبز راه اندازی کردیم که تولیدکنندگان و سرمایه گذاران برق خود را در تابلو برق سبز عرضه می کنند و اگر طی ۲۰ سال که کل دوره قرارداد است، نتوانند برق خود را بفروشند، سازمان انرژی های تجدیدپذیر ۷۰ درصد قیمت روی تابلو از عرضه کنندگان برق را خریداری می کند.

او در خصوص قانون الزام صنایع به تامین بخشی از تقاضای برق خود از نیروگاه های تجدیدپذیر و از طریق تابلو برق سبز گفت: مجموعا امسال و سال آینده که صنایع ملزم به تامین ۲ درصد از برق مورد نیاز خود از نیروگاه های تجدیدپذیر خواهند شد، برق تولیدی نیروگاه ها با نیازی که از طریق ماده ۱۶ قانون جهش دانش بنیان ایجاد خواهد شد برابری می کند. اما در سال های بعدی که میزان تقاضا به ۳،۴ و۵ درصد افزایش پیدا می کند، میزان عرضه کمتر خواهد بود که با توسعه ای که در دو سال آتی اتفاق خواهد افتاد این تقاضای ایحاد شده پوشش داده می شود.

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

 پارسیان
 مرکزی
همچنین بخوانید
آخرین اخبار