به گزارش پول نیوز،
محمدجواد خاکزاد، مشاور نظام صنفی کشاورزی گفت: با توجه به تنوع اقلیم کشور و شرایط مساعد آب و هوایی، امکان خودکفایی برنج در کشور وجود دارد، اما به طور کلی از لحاظ دانش استفاده از کلمه خودکفایی مورد پسند نیست.
به گفته او، آمایش سرزمین نمی گوید که در تولید محصولات حتی گندم به عنوان مهم تریم کالای اساسی باید خودکفا شد، بلکه بر اساس توان اکولوژیک، تکنولوژی و نیروی انسانی باید تولید داشت.
خاکزاد با بیان اینکه پتانسیل تولید ۳ میلیون تن برنج به سهولت در کشور وجود دارد، افزود: با استفاده از تکنولوژی های نوین و استفاده از بذور هیبرید به سهولت می توان به خودکفایی رسید، کمااینکه کشور هایی که حرف اول در تولید برنج را می زنند، به هیچ عنوان از بذر های عادی استفاده نمی کنند.
مشاور نظام صنفی کشاورزی ادامه داد: با استفاده از بذور هیبرید تولید برنج ۲۰ تا ۲۵ درصد بدون افزایش سطح زیرکشت بالا می رود که این میزان به سهولت ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تن کسری نیاز کشور را تامین می کند.
او با بیان اینکه دانش ژنتیک در ارتقای تولید نقش بسزایی دارد، گفت: با استفاده از تکنولوژی های نوین و ماشین آلات علاوه بر مدیریت منابع آبی می توان نیاز کشور را تامین کرد و از آنجا که استفاده از بذور هیبرید پروسه ۷ تا ۱۵ ساله دارد، انتظار می رفت که این امر در سال های قبل در کشور انجام می شد تا نیازی به واردات نداشته باشیم. اما متاسفانه برخی افراد بدون دغدغه و زحمت به دنبال سود هستند و از این طریق پولی را می گذارند و ارز نیما می گیرند و اقدام به واردات می کنند.