به گزارش پول نیوز،
الهام یاوری، رئیس سازمان ملی پرورش استعداد های درخشان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: ما بیش از ۷۰۰ مدرسه سمپاد دخترانه و پسرانه در مقاطع متوسطه اول و دوم در سراسر کشور داریم.
وی افزود: هر شهری که بالای ۳ هزار دانش آموز در پایه نهم یا ششم داشته باشد٬ ما موظف هستیم در آن شهر مدرسه سمپاد داشته باشیم.
او ادامه داد: فرآیند ایجاد مدارس سمپاد در سراسر کشور به این صورت است که استان ها درخواست ایجاد مدارس را به ما ارائه می دهند و ما پس از بررسی های لازم در آن شهر مدارس سمپاد را تاسیس می کنیم.
او ادامه داد: حدود ١٣٠ هزار دانش آموز در این مدارس مشغول به تحصیل هستند.
رئیس سازمان ملی پرورش استعداد های درخشان گفت: حدود ۱۰ درصد از دانش آموزانی که در آزمون ورودی مدارس سمپاد شرکت می کنند٬ پذیرفته می شوند.
سازمان ملی پرورش استعداد های درخشان یا به اختصار سمپاد، نهادی است که بر امور تحصیلی دانش آموزان مستعد و با بهره هوشی بالا نظارت می کند؛ اما در زبان عمومی و بین دانش آموزان به مدرسه تیزهوشان معروف است.
این سازمان دارای مدرسه های دبیرستان دوره اول و دوم دخترانه و پسرانه در برخی شهر ها است.
گزینش در مدارس سمپاد در دو مقطع متوسطه اول (ششم به هفتم) و متوسطه دوم (نهم به دهم) از طریق آزمون های سراسری که عمدتاً مبتنی بر ارزیابی هوش، دانش ریاضیات و علوم است٬ انجام می شود.
این سازمان مدتی به صورت یکی از معاونت های مرکز ملی پرورش استعداد های درخشان و دانش پژوهان جوان فعالیت می کرد که مجدداً در سال ۱۳۹۷ به صورت سازمان ملی پرورش استعداد های درخشان احیاء شد.