به گزارش پول نیوز،
بر اساس ماده ۴ قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق، با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نیرو صنایع انرژی بر مکلف هستند حداقل ۹ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی با بازدهی حداقل ۵۵ درصد و ۱ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تا پایان سال ۱۴۰۴ و از محل منابع داخلی صنایع احداث کنند، که در صورت عدم انجام آن در اولویت طرح های مدیریت مصرف قرار خواهند گرفت.
علی اکبر محرابیان وزیر نیرو با اشاره به اینکه تامین حداکثری برق صنایع از اولویت های وزارت نیرو است اعلام کرد: از آغاز فعالیت دولت مردمی، وزارت نیرو تلاش کرده است حداکثر انرژی را به ویژه در ایام پرباری شبکه برای صنایع مختلف تامین کند. بر این اساس از سال گذشته نشست های متعددی را با صاحبان صنایع مختلف برگزار و درباره آن برنامه ریزی کردیم تا بتوانیم حداکثر انرژی مورد نیاز را برای صنایع تامین کنیم.
محرابیان با اشاره به برنامه ریزی برای تامین برق صنعت در تابستان ۱۴۰۳ گفت: در تلاش هستیم به واسطه برنامه ریزی، مدیریت انرژی به نحوی باشد که نواقص تامین انرژی صنایع مرتفع شود و تابستان سال آینده برق مناسب تری را برای این بخش تامین کنیم. یکی از مفادی که در قانون مانع زدایی از صنعت برق آمده «ماده ۴» است که در آن تسهیلاتی برای صنایع انرژی بر کشور در نظر گرفته شده تا صنایع برای احداث نیروگاه هایی که از نظر اقتصادی سودآور خواهد بود اقدام کنند.
او افزود: در همین راستا وزارت نیرو مکلف شده در اجرای این قانون برق این صنایع را برای خود آن ها، دیگر صنایع یا فروش آن، ترانزیت کند که این جابجایی برق تولیدی نیروگاه صنایع به صورت رایگان انجام می شود. البته درکنار این موضوع، تسهیلات دیگری برای سرمایه گذاران این بخش پیش بینی شده است.
مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق به تصویب ماده ۴ قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق کشور اشاره کرد و گفت: پس از تصویب این آیین نامه فرآیند صدور مجوز های لازم برای احداث نیروگاه توسط صنایع انرژی بر کشور تسریع شده و تاکنون دو واحد نیروگاهی برق صنایع به ظرفیت هر یک ۱۸۳ مگاوات در سمنان و نیروگاه خود تامین فولاد مبارکه اصفهان به ظرفیت ۳۰۷ مگاوات به شبکه برق کشور متصل و وارد مدار تولید شده است.
ظرفیت نیروگاهی صنایع تا اوج ۱۴۰۳ به ۲ هزار مگاوات می رسد
سخنگوی صنعت برق اظهار داشت: نیروگاه آلومینیوم المهدی چهارمین نیروگاه خود تامین برق صنایع است که به شبکه برق کشور متصل شده است که دارای دو واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی و یک واحد بخار ۱۸۰ مگاواتی است که پروژه ساخت این مجموعه در قالب تفاهم نامه وزارت خانه های نیرو و صمت در حال انجام است. با اتصال این واحد، ظرفیت نصب شده کل نیروگاه های حرارتی صنایع خودتامین در دولت سیزدهم به ۸۷۱ مگاوات رسید و یک هزار و ۲۲۲ مگاوات دیگر تا تابستان ۱۴۰۳ به شبکه سراسری متصل خواهد شد. پیش بینی می شود کل ظرفیت نیروگاه های صنایع انرژی بر که تا اوج بار ۱۴۰۳ در مدار قرار بگیرند به ۲ هزار مگاوات برسد.
گفتنی است برای نخستین بار در تابستان امسال تامین برق صنایع از برق خانگی پیشی گرفت و طبق آمار در تابستان امسال ۴۶.۱ میلیارد کیلووات ساعت برق برای صنایع مختلف کشور تامین شد کاهش مصرف برق در بخش خانگی به واسطه پیشبرد سیاست های تشویقی و مدیریت هموطنان در مصارف خود، در پیشبرد این امر بسیار موثر واقع شد.
مصرف برق در بخش خانگی در تابستان ۱۴۰۰ به رغم خاموشی های متعدد معادل ۴۸ میلیارد کیلووات ساعت بود، اما تابستان امسال با وجود افزایش قابل ملاحظه دمای هوا و اضافه شدن ۲ میلیون مشترک جدید به شبکه سراسری برق کشور، این رقم به ۴۶ میلیارد کیلووات ساعت رسید. این درحالی است که مصرف بخش صنعت کشور از ۳۶ میلیارد کیلووات ساعت در تابستان ۱۴۰۰ به ۴۶.۱ میلیارد کیلووات ساعت رسید.