به گزارش پول نیوز،
شهباز حسن پور بیگلری با تاکید بر اینکه قانون حیطه وظایف بانک ها را مشخص کرده گفت: علاوه بر نقل و انتقال های پولی و مالی، قرار بود بانک ها به تولید تسهیلات مناسب بدهند، اما امروزه بیشتر بنگاه های اقتصادی که از بانک تسهیلات گرفته، به بحران، ورشکستگی و تعطیلی کشیده شده اند.
وی با ابراز تاسف از وضعیت بنگاه های اقتصادی که از بانک تسهیلات گرفته اند گفت: بانک ها با بهره های سنگین به بنگاه های اقتصادی تسهیلات می دهند، اما از آنجا که بهره این تسهیلات بسیار بالاست و بنگاه اقتصادی توان پرداخت این بهره را ندارد، دچار بحران می شود و پس از گذشت مدتی، ورشکست یا تعطیل می شوند.
نماینده سیرجان در مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه بانک ها ابتدا تسهیلات می دهند و پس از آنکه بنگاه اقتصادی توان پرداخت بهره سنگین را نداشت آن را مصادره می کنند گفت: به جرات می توان ادعا کرد که کمتر بانکی در زمینه تولید سرمایه گذاری کرده و سهامدار کارخانه ای شده، بلکه بانک ها تسهیلات می دهند و بنگاه اقتصادی را مصادره می کنند.
وی با تاکید بر اینکه هر اقدام بانک ها در راستای بنگاهداری غلط است و به اقتصاد ضربه های سنگینی می زند گفت: اگر به بنگاه های اقتصادی مصادره شده از سوی بانک ها توجه کنیم، یا تعطیل شده یا بهره وری آن ها بسیار کاهش یافته است. بنابر این هر گونه همکاری بانک ها با بنگاه های اقتصادی، کارخانه ها و کارفرمایان بخش خصوصی، به ورشکستگی کارفرما و بحران صنعت منجر شده و می شود.
بیشتر بخوانید:
قرض الحسنه شرط تطهیر بانک ها از نظام ربوی
حسن پور با اشاره به ابلاغیه های مقام معظم رهبری و اسناد بالادستی گفت: براساس اصل ۴۴ قانون اساسی، بر اساس رهنمود های مقام معظم رهبری، براساس اسناد بالا دستی و براساس مصوبات مجلس شورای اسلامی، بایستی میدان را به بخش خصوصی واقعی بدهیم، اما فریاد بخش خصوصی واقعی از دست بانک ها به آسمان بلند است.
وی با تاکید بر اینکه تا وقتی اصل ۴۴ قانون اساسی مطابق ابلاغیه مقام معظم رهبری به صورت کامل پیاده سازی نشود، اقتصاد، تولید و اشتغال کشور رنگ آرامش و آسایش نخواهد دید گفت: اگر در صنعت و تولید با چالش جدی رو به رو هستیم و مشکلات عدیده ای اقتصاد را رنج می دهد، بدلیل دخالت دولت در اقتصاد و نظام غلط بانکداری است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید دست دولت را از اقتصاد کوتاه کنیم گفت: در ۱۰۰ سال گذشته دولت ها ثابت کرده اند که که تاجر خوبی نیستند، پس بایستی پایشان را از اقتصاد کار بکشند و عرصه را به بخش خصوصی واگذار کنند.
وی با ابراز تاسف از اینکه اقتصاد به حیاط خلوت وزارتخانه ها، بانک ها و مجموعه های دولتی تبدیل شده گفت: تنها جایی که در بخش اقتصاد موفق شدیم و بعد از ۴۰۰ سال توانستیم حرفمان را به کرسی بنشانیم، دوران دفاع مقدس بود، زیرا کار را با مشارکت مردم پیش بردیم.
حسن پور با تاکید بر اینکه قانون هم پاسخگوی نظام مند کردن بانک ها نیست گفت: هر قانونی که برای مدیریت بانک ها وضع می کنیم، اجرا نمی شود، زیرا بانک ها راه دور زدن قانون را بخوبی می دانند و از آن سواستفاده می کنند.
وی بر مجازات بانک های قانون گریز و قانون شکن تاکید کرد و گفت: در حالی که سالهاست مقام معظم رهبری بر تولید تاکید می کنند و از مسوولان می خواهند حمایت قاطعی از تولید و صنعت صورت بگیرد، شمشیر را بدست بانک ها داده ایم تا کمر تولید و تولید کننده را نصف کنند و با ابزار های مالی، صنعت و تولید را زمین گیر کنند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه کارفرمایان بسیاری از بهره بانکی به ویژه از نوع مرکب ورشکست شده اند گفت: پرونده های بسیاری در مراجع قضایی تشکیل و احکامی صادر می شود که نتیجه آن زندانی شدن کارفرمایان و کارآفرینان است.