13 مهر 1403 - 11:48

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

استفاده حداکثری صنایع پتروشیمی از دیپلماسی انرژی

شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای تحقق سیاست تکمیل زنجیره ارزش از تمام ظرفیتهای داخلی در کنار گسترش دیپلماسی انرژی و توسعه روابط خارجی استفاده میکند.

به گزارش پول نیوز، گام های بلند صنایع پتروشیمی برای استفاده حداکثری از دیپلماسی انرژی

کشور ما با داشتن بیشتر از ۳۳ تریلیون متر مکعب ذخایر گاز طبیعی و ۱۵۷ میلیارد بشکه ذخایر نفت خام قابل برداشت دارای ظرفیت مناسبی جهت توسعه صنعت پتروشیمی و تکمیل زنجیره ارزشی نفت و گاز است. شایان ذکر است صنعت پتروشیمی در ایران جایگاه ششم را در میان ۷۱ بخش اقتصادی مختلف دارد، در نتیجه بررسی نقش و جایگاه محصولات پتروشیمی در اقتصاد و تاثیر آن بر سایر بخش های صنعت، امری ضروری به حساب می آید. همچنین، تعیین نقش و جایگاه تولید محصولات پتروشیمی در کشور، به اتخاذ سیاست های درست در جهت تحقق یافتن اهداف و برنامه های توسعه کشور کمک به سزایی خواهد کرد.

نقش صنعت پتروشیمی در تولید و اشتغال زایی

با توجه به این که صنعت پتروشیمی در میان ۷۱ بخش اقتصادی ایران دارای جایگاه ششم است، این صنعت نقش پررنگی در اقتصاد، تولید و اشتغال دارد. همچنین، به دلیل صادرات بخش عمده این محصولات، صنعت پتروشیمی در ارز آوری و رونق سیستم بانکی نیز نقش ارزنده ای ایفا می کند.

علاوه بر این، صنایع دیگر همچون بیمه، حمل و نقل، صنایع تکمیلی و… نیز تحت تاثیر صنعت پتروشیمی هستند و از آن تغذیه می کنند. در نتیجه، صنعت پتروشیمی می تواند بخش خدمات و سایر بخش های اقتصاد را نیز درگیر کند و موجب رشد و توسعه آنان شود.

تاثیر تولید و صادرات محصولات پتروشیمی بر اقتصاد
از آنجا که اقتصاد ایران مبتنی بر صادرات نفت و گاز است و این مسئله ممکن است به ضربه پذیری اقتصاد منجر شود، افزایش صادرات محصولات پتروشیمی نقش به سزایی در جلوگیری از این ضربه پذیری خواهد داشت. بعلاوه، مواد اولیه بسیاری از بخش های اقتصاد را محصولات تولید شده در صنعت پتروشیمی، تشکیل می دهند، در نتیجه تولید و صادرات این مواد همواره حائز اهمیت بوده و از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

با تزریق درامد های پتروشیمی به بانک ها، امکان پرداخت وام به مردم و تولیدکنندگان فراهم می شود، از این رو بانک ها نیز وارد این حوزه شده اند و در صنعت پتروشیمی سرمایه گذاری کرده اند. برخی وزارتخانه ها نیز نظیر وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی چندین شرکت و کارخانه در حوزه محصولات پتروشیمی تاسیس کرده اند.

وابستگی صنایع مختلف به پتروشیمی نشان دهنده جایگاه گسترده و مهم این صنعت در اقتصاد ایران پس از نفت است.

صنعت پتروشیمی با تامین مواد اولیه و نهاده های بخش های اقتصادی مختلف و داشتن کمترین وابستگی به سایر بخش های اقتصاد کشور، موجب افزایش رشد سالیانه ارزش افزوده و افزایش میزان صادرات نفتی شده است که همه این ها در نهایت به تحقق یافتن اهداف برنامه های توسعه کشور منجر می شود. از این رو، علاوه بر توسعه و تولید محصولات پایین دست در این صنعت، باید سرمایه گذاری ها در این بخش افزایش یابد.

 

مرتضی شاهمیرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در آستانه برگزاری هفدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست بر اهمیت توسعه متوازن و پایدار صنعت پتروشیمی در اقتصاد کشور تأکید و اظهار کرد: توسعه صنایع تکمیلی متناسب با صنعت بالادست پتروشیمی نقش حائز اهمیتی در خودکفایی، خلق ثروت و رشد اقتصاد کشور دارد.

وی افزود: شرکت ملی صنایع پتروشیمی به منظور تحقق سیاست تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی، از تمام ظرفیت های داخلی در کنار گسترش دیپلماسی انرژی و توسعه روابط خارجی در دولت برای تسریع این هدف استفاده می کند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: بی شک افزایش همکاری های ایران با کشور های همسو و همسایه افزون بر گسترش بازار های محصولات پتروشیمی ایران، توانمندی های ایران در صنعت پتروشیمی را بیش از پیش به دیگر کشور ها اثبات می کند و جایگاه کشور را در منطقه و جهان ارتقاء می دهد.

شاهمیرزایی با تأکید بر اینکه راهبرد پوسیده تحریم برای ملت ایران بی اثر شده است، تصریح کرد: برگزاری نمایشگاه بین المللی ایران پلاست به ویژه در سال های اخیر در اوج تحریم های ظالمانه علیه کشور، نشان دهنده توانایی صنعتگران، متخصصان و دانشمندان در صنعت پتروشیمی به ویژه صنایع پلیمری ایران است.

وی با بیان اینکه شرکت ملی صنایع پتروشیمی برنامه ریزی منسجمی برای استفاده حداکثری از فرصت های ایجادشده در رویداد بزرگ هفدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست برای توسعه صنعت پتروشیمی دارد، گفت: افزون بر حضور ۲۱۰ شرکت خارجی و هماهنگی برای بازدید بیش از ۲۲۰ بازدیدکننده خارجی از جمله مقام ها، بازرگانان و سرمایه گذاران خارجی در این نمایشگاه، سفیزان ایران در ۱۸ کشور جهان نیز در آیین گشایش رسمی ایران پلاست هفدهم حضور خواهند داشت.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی ادامه داد: سفیران با شناسایی ظرفیت ها و توانمندی های صنایع پلیمری و تکمیلی در این نمایشگاه، کمک شایانی در فراهم کردن زمینه های لازم برای توسعه روابط خارجی و بازار های هدف برای صنعت پتروشیمی ایران می کنند.

هفدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست از روز (یکشنبه، ۲۶ شهریورماه) به مدت چهار روز با رویکرد توسعه تکمیل زنجیره ارزش، حمایت از تولید ملی و رونق ساخت داخل در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران آغاز به کار می کند.

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

5072468
download
همچنین بخوانید
آخرین اخبار