به گزارش پول نیوز، محمد آزاد در گفت وگو با خبرنگار فارس: در رابطه با موضوع مديريت ريسك بنگاه هاي اقتصادي و شركت هاي بورسي اظهار داشت: به جز برخي از بانك هاي كشور كه اقداماتي در رابطه با ريسك اعتباري انجام داده اند اكثريت بنگاه هاي اقتصادي و شركت هاي بورسي چنين اقدامي نكرده و واحدي به نام مديريت ريسك ندارند.
وي ادامه داد: مديريت ريسك براساس نظام راهبري پياده مي شود و با تكيه بر آن مي توان به هدف گذاري ها نايل آمد و از طرف ديگر در مواقع بحراني به درستي از آن استفاده كرد.
آزاد در پاسخ به اين سؤال فارس كه مديريت ريسك داراي چه جايگاهي در مديريت شركت ها است پاسخ داد: شايد مديريت و هيئت مديره شركت ها ريسك هاي ذاتي و ميزان آنها را بپذيرند اما تصميمات اتخاذ شده بدون بيان مواضع متناقص خواهد بود و نتيجه اي در مورد سلامت شركت به وجود نخواهد آمد.
اين كارشناس شركت بورس با بيان اينكه شناسايي ريسك ها با توجه به ديدگاه هر شركتي مي تواند ساده يا پيچيده باشد ادامه داد: در مباحثي مانند اهداف شركت و تعيين استراتژي جهت تحقق اين اهداف بايد شناخت مشخصي در راستاي رسيدن به اين اهداف وجود داشته باشد.
آزاد مديريت ريسك بنگاه ها را فرايندي مستمر كه توسط كميته اجرايي مشترك هدايت مي شود ارزيابي كرد و گفت: براي پياده سازي مديريت ريسك بايد 9 مرحله شامل تعيين و انتقال اهدا، تعيين اشتها و چارچوب ريسك ، شناسايي و ارزيابي ريسك، انتخاب و اجراي واكنش به ريسك، فعاليت هاي كنترلي و واكنش ، گزارش ريسك هاي شركت و هماهنگي و پايش مركزي طي شود.
وي ادامه داد: اجراي فرايند مديريت ريسك بايد با تعيين اهداف در كليه سطوح سازمان و اطمينان از همتراز بودن اهداف شروع شود و هيئت مديره شركت بايد اشتهاي ريسك يك فعاليت را مشخص كند.
آزاد افزود: علاوه براين دو مورد بايد چارچوب ريسك كه شامل آموزش كاركنان در زمينه مفاهيم، تعاريف و واژگان فني است نيز برطرف شود.