به گزارش پول نیوز ، محسن مغازه اي رييس اتحاديه صادركنندگان گياهان دارويي و فرآورده هاي غذايي در گفت وگو با خبرنگار موج با اعلام اين مطلب اظهار داشت:نحوه ترانسفر پول ،تحريم و كاهش خريدار به دليل تحريم منجر به كاهش چشمگير صادرات گياهان دارويي شده است.
وي گفت: در شرايط تحريم بسياري از كشورهاي حاضر به گشايش اسناد اعتباري براي بازرگانان ايراني نيستند به همين جهت صادركنندگان ناچار به مبادله از طريق كشورهاي مختلف هستند تا بتوانند كالا را به بازارهاي هدف برسانند كه اين امر به زيان صادركننده بوده و ميزان صادرات را كاهش داده است.
رييس اتحاديه با اشاره به خشكسالي سال 86 افزود:خشكسالي و كم آبي سال گذشته در ميزان توليد گياهان دارويي تاثير به سزايي داشت تا جايي كه ما نتوانسته ايم در توليد اين محصولات حتي به ميزان سال 85 دست بيابيم .
مغازه اي در خصوص بازار صادراتي گياهان دارويي اذعان داشت:با توجه به اهميت اين گياهان ،تمامي كشورهاي دنيا از جمله آمريكا،خاور دور و اروپا بازار صادراتي ايران هستند .
وي ادامه داد:سبزيجات خشك از آنجايي كه علاوه بر جنبه دارويي جنبه خوراكي نيز دارد بيشترين صادرات را به خود اختصاص داده است.
رييس اتحاديه صادركنندگان گياهان دارويي و فرآورده هاي غذايي با اشاره به افزايش بي رويه قيمت زعفران اظهار داشت:متاسفانه نرخ زعفران به يكباره از كيلويي 1ميليون و 800 هزار تومان به بيش از 3 ميليون تومان افزايش يافت كه اين امر بازار داخلي و خارجي اين محصول را به ركود كشانده است.
مغازه اي با بيان اين مطلب كه زعفران با قيمت كيلويي بيش از 3 ميليون تومان در بازار داخلي صرفا براي خانواده هاي استثنايي قابل مصرف است،تصريح كرد:افزايش بي رويه قيمت زعفران موجب شده تا بازار داخلي اين محصول را از دست دهيم .
وي متذكر شد:متاسفانه تبعات منفي رشد بي رويه قيمت زعفران به بازار داخلي محدود نشده است و بازارصادراتي ايران نيز از اين افزايش قيمت متاثر شده تا جايي كه ما قادر به رقابت با كشورهايي مانند هندوستان،پاكستان،يونان و اسپانيا كه توليد كنندگان و صادركنندگان انبوه اين محصول هستند نمي باشيم و بازار صادراتي زعفران را از دست داده ايم.