به گزارش پول نیوز ،
به گزارش پول نیوز، یکی از مسائل مهم در عصر حاضر، رشد سریع شهرنشینی و بهتبع آن توسعۀ کالبدی شهرها است. این مسئله عموماً با گسترده ترین دخالتهای انسانی در سطح و بطن جوامع صورت می گیرد.
یکی از این دخالت ها پیدایش ویروسی همچون کرونا بوده که مردم همه کشورها را به ترس و اضطرابی عمیق انداخته است.
یکی از مسائل مهم در کل کشورها که باید به آن پرداخته شود پیشگیری از بروز بیماری است و مسئله بعدی بعد از بروز بیماری و اقدامات لازم برای درمان است که یکی از ضروریات در این برهه صنعت بیمه است.
متأسفانه در کشور ما، مشکلات قانونی و محیطی و عدم شناخت کافی مردم و عدمحمایتهای مسئولین ، باعث عدم توسعۀ این صنعت و فقدان تأمین بیمهای و امنیت جامعه شده و شرکتهای بیمه را با چالشها و مشکلات عدیدهای مواجه ساخته است.
آنچه مسلم است این است که صنعت بیمه در بسیاری از کشورهای جهان بسیار پیشرفته و توسعهیافته است. ولی صنعت بیمۀ ایران باوجود سابقۀ طولانی خود از این قافله بسیار عقبمانده و همچنان توسعهنیافته به نظر میرسد.
بیمه كالایی اجتماعی محسوب می شود كه نقش مهم و غیرقابل انكاری در تسریع و تسهیل جبران خسارت های ناشی از وقوع حوادثی مانند سیل و زلزله و ورود ویروسی همچون کرونا دارد، اما متاسفانه به دلایل مختلف كمتر مورد اقبال عمومی قرار گرفته است.
یکی از موارد پیشرفت جوامع ، صنعت بیمه است که نوعی تجلی همکاری بین افراد یک جامعه است. جبران آثار مالی خسارتها به موثرترین وجه، بهصورتی که زیان دیده در شرایط بلافصل قبل از وقوع حوادث و خطرات بیمه شده قرار گیرد از وظایف اصلی این رشته از صنعت بهشمار میرود ضمن اینکه در این فرآیند این صنعت در حفظ ثروت ملی، ایجاد تضمین برای سرمایهگذاری های جدید، توسعه سرمایهگذاری، ایجاد اعتبار و بهخصوص افزایش سطح رفاه عمومی جامعه نقشی انکارناپذیر دارد.
این صنعت با وجود نزدیک به 30 شرکت در مجموع، زیر 60 هزار میلیارد تومان سرمایه دارد که کمتر از صد هزار میلیارد تومان حق بیمه تولید میکند. صنعت بیمه ایران با وجود اینکه از سال 1314 افتتاح شده، دارای سرمایه سههزارو 400 میلیارد تومانی است؛ حال آنکه این شرکت حدود 50 درصد از این صنعت را در اختیار دارد؛ اما تا چندی پیش دارای زیان چند هزار میلیارد تومانی بوده که بهتازگی اعلام شده این زیان به نقطه سود و سربهسری رسیده است.
صنعت بیمه ایران فاصله زیادی با صنعت بیمه در کشورهای پیشرفته دارد. در حالی که حوادث و بلایای گذشته تجربه تلخی بود تا ضرورت توجه به بیمه برای تسریع در جبران خسارت های ناشی از وقوع این بلایا زیر ذره بین قرار بگیرد اما؛ تابحال فرهنگ این صنعت میان مردم جایگاه کامل و جامعی پیدا نکرده و امید است که با آموزش های لازم ضرورت وجود بیمه برای تمام افراد جامعه جایگاه خود را بگشاید.