به گزارش پول نیوز ، محمدرضا پورابراهیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی پولنیوز با اشاره به برخی اظهارنظرها مبنی بر قطع بودجه سال 99 از درآمدهای نفتی،گفت: معتقدم قطع وابستگی بودجه کشور به درآمدهای نفتی به یک باره امکانپذیر نیست و زیرساختهای آن در بودجه سال 99 نیز وجود ندارد.
وی،یکی از زیرساختهای لازم برای قطع وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی را برنامه مدون، جامع و شفاف از سوی سازمان برنامه و بودجه برای اصلاح ساختار بودجه دانست و اظهار داشت: شرایط کنونی کشور به نحوی است که با توجه به تحریمها و کاهش منابع ارزی، توفیق اجباری برای دولت ایجاد شده که به سمت قطع وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی پیش رود، اما راهکار جایگزین برای قطع وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی وجود ندارد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: دولتی میتواند ادعای قطع وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی را مطرح کند که برنامه دقیق، عملیاتی و اجرایی برای جایگزینی درآمدهای نفتی ارائه دهد، اما چنین چیزی را امروز در دولت شاهد نیستیم.
پورابراهیمی اضافه کرد: فرمایشات اخیر رهبر انقلاب در جمع فعالان اقتصادی، گلایه شدید ایشان نسبت به وضعیت بودجه کشور بود، به نحوی که قرار بود اصلاح ساختار بودجه صورت گیرد، اما تاکنون این امر محقق نشده و دولت نیز برنامهای برای آن ارائه نکرده است.
وی با بیان اینکه خودمان سالها قبل میبایست اتکاء بودجه به درآمدهای نفتی را به صفر میرساندیم، گفت: متأسفانه به دلیل سوءمدیریت و نبود برنامه جامع،امروز دشمن با اِعمال تحریمهای سخت، این کار را کرده است، باید دعای خیر به جان رئیسجمهور آمریکا بکنیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اضافه کرد: فکر میکنم مسئول اصلاح ساختار بودجه کشور، قبل از سازمان برنامه و بودجه، رئیسجمهور آمریکاست، زیرا او باعث شده که اصلاح ساختار بودجه در ایران انجام شود.
پورابراهیمی با تأکید بر اینکه برای عملیاتی شدن ادعای قطع وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی نیازمند ارائه برنامهای جامع، شفاف و دقیق از سوی سازمان برنامه و بودجه هستیم، گفت: دولت باید برنامهای ارائه دهد که اقدامات جهت قطع اتکا بودجه به درآمدهای نفتی، در آن تعریف شده باشد، اما سازمان برنامه و بودجه تا الآن فقط و فقط گزارش تحلیلی و تبیینی از قطع و یا کاهش بودجه کشور به درآمدهای نفتی به مجلس ارائه داده است.
وی ادامه داد: هیچ اتفاقی مبنی بر اینکه گامهای سازمان برنامه در محورهای مختلف و اعداد و ارقام برای اصلاح ساختار بودجه و قطع وابستگی به درآمدهای نفتی، چگونه است، اصولا وجود خارجی ندارد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه سازمان برنامه و بودجه باید برنامه مدونی برای جایگزینی درآمدهای نفتی و چگونگی کاهش و یا حتی قطع این درآمدها در بودجههای سالانه به مجلس ارائه دهد، اظهار داشت: این سازمان تاکنون هیچ برنامه مشخص، تعریفشده و کمیسازیشده در حوزه بودجهریزی ارائه نکرده است.
پورابراهیمی تصریح کرد: قرار بود در بودجه سال 98 اتکا بودجه به درآمدهای نفتی صورت گیرد، به نحوی که دولت نیز از رهبر انقلاب برای اصلاح ساختار بودجه اِذن گرفت، اما تاکنون اقدامی صورت نگرفته است.
وی اضافه کرد: در شاخصهای کمّی، اصلاح ساختار بودجه باید طوری باشد که راهکارهای جایگزینی قطع درآمدهای نفتی در بودجه کشور صورت گرفته باشد، در بودجه سال 99 نیز امکان اتکا بودجه به درآمدهای نفتی وجود ندارد و هر مسئولی چنین ادعایی دارد، دانشش نسبت به علم اقتصاد و بودجهنویسی بسیار پایین است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تأکید کرد: در بودجه سال 99 نیز دولت برنامهای برای کاهش و قطع وابستگی به درآمدهای نفتی ندارد و اغلب صحبتها و اظهارنظرها پیرامون این موضوع، شعارگونه است.
پورابراهیمی در پایان خاطرنشان کرد: ما در مجلس در حین بررسی لایحه بودجه 99 که دولت وعده داده آن را در روز 15 آذر تقدیم مجلس کند، دولت را مجبور به کاهش وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی خواهیم کرد، اما قطع یک باره بودجه از درآمدهای نفتی امکانپذیر نیست.