به گزارش پول نیوز، به گزارش خبرنگار مهر ، مصطفی خاکسار قهرودی روز گذشته در نشست خبری گفت: از ابتدای سال 86 شیوه قدیمی ثبت نام عمره متوقف و در ابتدای سال 87 (5 فروردین ماه) شیوع جدید ثبت نام به مدت دو ماه (تا 5 خرداد) انجام شد.
وی درخصوص علت توقف ثبت نام به شیوه قدیم افزود: در ثبت نام هایی که پیش از این صورت می گرفت اطلاعات افراد به شکل ناقص ثبت می شد، همچنین هیچ گونه اولویت بندی در رابطه با اعزام افراد به این سفر وجود نداشت مثلا اعضای یک خانواده که با هم ثبت نام می کردند در اعلام نتایج تاریخ سفرشان جدا از هم اعلام می شد.
وی گفت: وجود چنین اشکالاتی باعث شد تا سیستم جدیدی برای ثبت نام و اعزام متقاضیان به سفر عمره طراحی شود از ابتدای سال 87 ثبت نام به شیوه جدید آغاز شد که پیش بینی ما برای تعداد افراد ثبت نام کننده دو میلیون نفر بود ولی در پایان مهلت 2 ماهه مشخص شد که بیش از 3 میلیون نفر ثبت نام کرده اند.
قهرودی گفت: ثبت نام متقاضیان با این نرم افزار هم به شکل فردی و هم به شکل گروهی انجام شد به گونه ای که نرم افزار هر ثبت نام کننده را در قالب یک گروه ثبت کرده است و در این بین از گروههای تک نفره داریم تا گروههای چند صد نفره ، به همین دلیل نیز قرعه کشی نهایی از میان سرگروهها انجام خواهد شد.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: با توجه به اینکه تعداد متقاضیان از ظرفیت اعزام بیشتر است بنابراین مجبورهستیم قرعه کشی انجام دهیم و به مردم اطمینان می دهم که این قرعه کشی به شکلی کاملا عادلانه برگزار می شود.
وی ادامه داد: اعزام نهایی این افراد نیز همراه با یک سری اولویت بندی است چرا که از گذشته بیش از 600 هزار نفر در پشت نوبت سفر قرار دارند و به همین دلیل اعزام افرادی که در قرعه کشی شرکت می کنند در سال 88 صورت می گیرد.
وی اداکه داد: مابقی افراد ثبت نام کننده با یک قرعه کشی مجدد که در سال آینده انجام می شود طی سال های 89 و 90 اعزام خواهند شد. البته لازم به گفتن است که قرعه کشی سری بعد همراه با اسامی کسانی است که در دوره های جدید ثبت نام می کنند اما افرادی که از گذشته ثبت نام کرده اند در صورت عدم انصراف، نسبت به افراد جدید امتیاز بیشتری برای اعزام خواهند داشت.
قهرودی افزود: اولین دوره قرعه کشی با حضور نمایندگان قانونی عصر امروز انجام و سرگروهها تعیین و سپس تبدیل به اسامی می شود که پس از 48 ساعت اطلاع رسانی به برندگان انجام خواهد شد.
وی اظهار داشت: افراد می توانند به وسیله پیامک، تلفن بانک یا تماس با بانک و همچنین حضور در شعب بانک از نتیجه قرعه کشی مطلع شوند.
مدیر طرح ثبت نام متقاضیان سفر حج در بانک ملت نیز در این رابطه گفت: فرایند قرعه کشی به این شکل خواهد بود که در ابتدا تفکیک استانی در میان ثبت نام کنندگان صورت می گیرد و در گام بعدی با در نظر گرفتن سهم در صد ثبت نام هر استان نسبت به انتخاب افراد با توجه به گروههای ثبت نامی اقدام می شود و در پایان مرحله اول حدود یک میلیون و 200 هزار نفر از متقاضیان انتخاب خواهند شد.
علیرضا لک زایی افزود: در مرحله دوم ثبت نام نیز افراد منتخب با توجه به گروههای ثبت نامی به 200 دسته تقسیم می شوند که این تقسیم بندی به صورت استانی است که در هر گروه تعداد افراد با هم برابر است .
وی گفت: در ادامه و برای تعیین اولویت در هر استان از بین 200 دسته یاد شده دوباره قرعه کشی انجام می شود و اولویت اعزام هر فرد مشخص می شود.
وی افزود: پس از مشخص شدن نتیجه قرعه کشی از تاریخ 17 آبان برای تمام افراد پذیرفته شده پیامکی حاوی نام و نام خانوادگی ، نتیجه قرعه کشی و شماره اولویت ارسال می شود، علاوه بر آن ثبت نام شدگان می توانند با مراجعه به سایت اینترنتی بانک ملت به آدرس www.bankmellat.ir ، شماره ثبت نام و شماره ملی خود را وارد و یا با تماس با مرکز تلفن گویای عمره مفرده به شماره 84251000-021 و وارد کردن شماره ثبت نام و یا ارسال یک پیامک حاوی شماره ثبت نام به شماره 200034 از نتیجه قرعه کشی مطلع شوند.