زرشک باید از حالت زینتی خارج شود

90 درصد تولید زرشک کشور در قائن و بیرجند تولید میشود، از صادر نشدن زرشک کشورمان اظهار تاسف کرد و افزود: البته خوشبختانه امسال قیمت زرشک بالا رفته است بهطوری که زرشک تر از کیلویی 600 تومان در سال گذشته امسال به کیلویی یک هزار تومان رسیده است.

یک عضو پژوهشکده ی علوم و صنایع غذایی خراسان رضوی با تاکید براینکه زعفران و زرشک دو محصول گران بها در مناطق خشک و کم آب کشورمان محسوب می شوند، ادامه داد: این محصولات می توانند در اقتصاد مناطقی که کشت می شوند نقش اساسی داشته باشند

دکتر عبدالله ملافیلابی در گفت وگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران: زرشک و زعفران را دو محصول فوق استراتژیک در مناطق قابل رویش دانست و گفت: این دو محصول نسبت به بسیاری از محصولات مزیت نسبی دارند.

وی با بیان اینکه 90 درصد تولید زرشک کشور در قائن و بیرجند تولید می شود، از صادر نشدن زرشک کشورمان اظهار تاسف کرد و افزود: البته خوشبختانه امسال قیمت زرشک بالا رفته است به طوری که زرشک تر از کیلویی 600 تومان در سال گذشته امسال به کیلویی یک هزار تومان رسیده است.

این عضو پژوهشکده ی علوم و صنایع غذایی خراسان رضوی با تاکید بر اینکه زرشک باید از حالت زینتی خارج شود، ادامه داد: دنیا روی مصارف دارویی زرشک انگشت گذاشته است چراکه این گیاه در طب های سنتی مصارف زیادی داشته است.

ملافیلابی با اشاره به اینکه سازمان بهداشت جهانی استفاده از رنگدانه های مصنوعی را ممنوع اعلام و رنگدانه های طبیعی را جایگزین کرده است، گفت: موادی که در پوست، ریشه و ساقه این گیاه به کار رفته است می تواند به عنوان فرآوردهای جدید دارویی مصرف شود و به همین دلیل دولت باید از تولید این محصولات(زرشک و زعفران ) در مناطق قابل کشت (قاین – بیرجند) حمایت کند و باید صنایع و فرآوری این محصولات را افزایش دهد

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

5158989
5158722
آخرین اخبار