به گزارش پول نیوز ، پول نیوز – روز گذشته طى مراسمى از خط توليد برليانس سرى H200 در پارس خودرو رونمايى شد. در اين برنامه كه با حضور اصحاب رسانه برگزار شد، اطلاعات تكميلى در مورد اين محصول و روند جابه جايى خط توليد آن از سايپا به پارس خودرو ارائه شد.
به گزارش روزنامه دنیای خودرو، برليانس سرى H200 در دو نسخه هاچ بك و سدان توليد مى شود و هركدام از اين دو نسخه به مدل هاى اتوماتيك و دستى مجهز شده اند. اين خودرو از برليانس سرى H300 كوچك تر است و قيمتى كمتر از آن دارد. به گفته مديران شركت پارس خودرو، خط توليد H200 در كوتاه ترين زمان ممكن و بدون هيچ خسارتى از سايپا به اين شركت آمده و برنامه عرضه اين خودرو ها از ابتداى سال ٩٦ در دستور كار قرار گرفته است.
كيفيت بالاى خطوط مونتاژ پارس خودرو يكى از دلایل انتقال اين خط به حساب مى آيد زيرا امروز اين شركت، برليانس سرى H300 را با سه ستاره كيفى توليد مى كند و كمترين ميزان شكايت و نارضايتى را از جانب مشترى به خود ديده است.
برليانس سرى H200 مشابهت زیادی به سرى H300 دارد و به همان موتور ١.٥ ليترى ١٠٣ اسب بخارى مجهز است. سرى اتوماتيك H200 را مى توان به عنوان ارزان ترين خودروی اتوماتیك بازار داخل معرفى كرد. البته گيربكس اتوماتيك اين خودرو از نوع AMT است كه به نوعى گيربكس اتوماتيك برقى يا نيمه اتوماتيك به حساب مى آيد.
برليانس H200 طبق بررسى هاى موسسه بازرسى ايمنى CNCAP موفق به اخذ پنج ستاره ايمنى شده است. شيشه ها و آينه هاى جانبى برقى، سانروف، سيستم تهويه مطبوع، دو كيسه هوا، ترمز هاى ABS و EBD، مه شكن جلو و … از جمله امكانات نسخه فول اين خودرو به حساب مى آيد. طراحى اين خودروی چينى را پنين فارينای ايتاليایی بر عهده گرفته است و امروز شاهد هستيم كه در چهار كشور، توليد می شود و این خودروها در بيش از ١٥ كشور به فروش مى رسند.
از سوی دیگر فضاى كابين مناسب، سوارى نرم، امكانات معقول، پيشرانه كم مصرف، طراحى متفاوت و استهلاك مناسب از جمله ويژگى هاى بارز اين خودرو براى انتخاب توسط مشتريان به حساب مى آيد.
پيش از اين كه پارس خودرو اقدام به مونتاژ اين خودرو كند، در زمان توليد نسخه سايپايى قيمت مدل هاى اتوماتيك آن در بازار آزاد تا 44 ميليون و 700هزار تومان تعيين مى شد. خط توليد پارس خودرو براى توليد H200 تقريبا فرايند مشابهى با سرى H300 براى اين شركت دارد و به همين خاطر اين دو خودرو توان توليد در يك خط مشترك را دارند. در حال حاضر پارس خودرو مى تواند برليانس هاى مونتاژى را با هشت نوع رنگ بندى روانه بازار كند.
وقتى به مونتاژ برليانس ها در پارس خودرو دقت كرديم به اين نكته پى برديم كه تا حد قابل توجهى در اين خط از اتوماسيون هاى رباتيك استفاده مى شود. بعد از اين كه فرايند جوشكارى و اتصال قطعات به پايان مى رسد اتاق و بدنه خودروها به كوره رنگ مى رود و پس از فرايند رنگ كارى جهت مونتاژ قطعات تزئيناتى و فنى به خط توليد اصلى مى آيند.
همچنین توليد H200 و H300 با ضرايب مختلف در دستور كار واحد خط توليد قرار مى گيرد. در قسمت هاى مختلف اين خط توليد، قطعاتى چون سيم كشى ها، شيشه ها، داشبورد، موتور و گيربكس، سيستم تعليق، رو درى ها، چرخ ها، سپر و چراغ ها روى خودرو نصب مى شوند. بعد از اتمام فرايند توليد، برليانس هاى H200 و H300 جهت بازرسى نهايى به قسمت مورد نظر مى آيند.
در اين بخش تست هاى ميزان فرمان، عملكرد سيستم تعليق، نفوذ آب و … از خودرو ها گرفته مى شود و در صورت اخذ تاييديه هاى كيفى خودرو براى تست فنى واقعى به جاده تست مى رود. فرايند بازرسى حدود ١٨٠ دقيقه براى هر خودرو، كار انسانى نياز دارد. به نظر می رسد همين سخت گيرى ها باعث شد تا امروز برليانس H300 از رده كيفى ٢ ستاره به ٣ ستاره ارتقا پيدا كند. مديران پارس خودرو مى گويند اين پايان كار ما نيست و براى ارتقاى هرچه بيشتر كيفيت خودرو هاى توليدی خود تلاش مى كنند.