به گزارش پول نیوز، رئيس پژوهشكده علوم و صنايع غذايي خراسان رضوي توليد زعفران كشور به عنوان توليد كننده 95 درصد زعفران دنيا را 232 تن برآورد كرد.
عباس همتي كاخكي در گفت وگو با خبرنگار فارس، در مورد سطح كشت و توليد زعفران در كشور گفت: سطح كشت اين محصول بيش از 58 هزار هكتار است كه بيش از 95 درصد آن در دو استان خراسان رضوي و جنوبي قرار دارد. توليد زعفران در اين مناطق حدود 5/3 تا 4 كيلوگرم در هكتار است كه حجم توليد امسال حدود 232 هزار تن تخمين زده مي شود.
وي افزود: عمده شهرستان هاي توليد زعفران تربت حيدريه، قائن، گناباد، فردوس، كاشمر و بيرجند در خراسان جنوبي قرار دارند.
همتي كاخكي اضافه كرد: بيش از 70 درصد توليد زعفران كشور از مجاري قانوني گمركات، كالاي همراه مسافر و همچنين به صورت قاچاق و روش هاي غيرقانوني از كشور خارج مي شود كه عمده صادرات آن به صورت فله انجام مي شود.
رئيس پژوهشكده علوم صنايع و مواد غذايي خراسان رضوي افزود: زعفران ايران بعد از صدور به صورت فله در كشورهايي مانند امارات متحده عربي و اسپانيا بسته بندي مجدد شده و به چندين برابر قيمت فله در كشورهاي اتحاديه اروپا و ساير كشورهاي جهان به فروش مي رسد.
همتي كاخكي در مورد قيمت زعفران گفت: بسته به كيفيت آن هر كيلوگرم در داخل بين 15 تا 23 ميليون ريال به فروش مي رسد كه قيمت ارزي آن بيش از 2 هزار دلار برآورد مي شود.
وي افزود: ايران به تنهايي 95 درصد كل زعفران دنيا را توليد مي كند. سابقه كشت اين گياه باارزش به قبل از اسلام بر مي گردد و در حال حاضر انحصار توليد زعفران در ايران به ويژه در مناطق خراسان جنوبي است.
وي افزود: كشورهايي مانند اسپانيا، چين، افغانستان و يونان به اندازه ناچيزي زعفران توليد مي كنند.
وي در مورد ارزش افزوده زعفران گفت: برخي از واحد هاي صنعتي براي جذب ارزش افزوده بيشتر، فناوري هاي جديدي نصب كرده و به دنبال ارايه بسته بنديهاي بازار پسند هستند.