12 آبان 1403 - 14:24

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

سالگرد زنده ياد قيصرامين پور غريبانه برگزار شد

زنده ياد قيصرامين پور در كار تحقيق و پژوهش هم فردي زبده بوده و كارهاي تحقيقاتي و پژوهشي موفقي را در كارنامه هنري خود به ثبت رسانده است.

به گزارش پول نیوز، به گزارش خبرنگار موج، 8 آبان ماه سال گذشته بود كه متوجه شديم قيصر امين پور شاعر معاصر غريبانه دار فاني را وداع كرد. همين يك سال پيش بود و به قول اين شاعر بزرگ نام، ناگهان چقدر زود دير مي شود!

سراي اهل قلم عصر روز گذشته به همين منظور مراسم بزرگداشتي را با حضور برخي از نويسندگان و شعرا برگزار كرد. البته اين مراسم درحالي برگزار شد كه تعداد ميهمانان مراسم به 30 نفر هم نمي رسيدند و حتي هيچ يك از مسوولان دولتي كشور و خانواده وي دراين مراسم بزرگداشت حضور نداشتند ومراسم چه غريبانه برگزار شد.

مراسم با اجراي «جواد محقق» شاعر و نويسنده معاصر كشور آغاز شد.

زنده ياد قيصرامين پور در كارهاي تحقيقاتي موفق بود

در ابتدا جواد محقق شاعر ونويسنده معاصر كشور به برخي از هنرهاي زنده ياد قيصر امين پور اشاره كرد و گفت: زنده ياد قيصر امين پور نه تنها يك شاعر بود بلكه دستي بر هنر نقاشي و خوشنويسي هم داشت و خط وي آنقدر زيبا بود كه كسي نمي توانست آن را از ميان هنر گرافيك تشخيص دهد.

وي افزود: زنده ياد قيصرامين پور در كار تحقيق و پژوهش هم فردي زبده بوده و كارهاي تحقيقاتي و پژوهشي موفقي را در كارنامه هنري خود به ثبت رسانده است.

عمر زنده ياد قيصرامين پور كوتاه بود

سليم نيساري عضو فرهنگستان زبان فارسي در ادامه به بيان خاطره اي از زنده ياد قيصرامين پور پرداخت و اظهار داشت: دريغ از آن عمر كوتاهي كه اين شاعر معاصر داشت و بايد بيش ازاين عمر مي كرد و به فرهنگ مي پرداخت.

من خواب ديده ام … به خدا خوب مي شوي

محمد رضا تركي كه از همكاران و صميمي ترين دوستان زنده ياد قيصرامين پور بود، اظهار داشت: خود را درحد واندازه اي نمي بينم كه بخواهم در رابطه با اين شاعر بزرگ نام كشور صحبتي كنم.
سپس اين شاعر قطعه شعري تحت عنوان «من خواب ديده ام، به خدا خوب مي شوي» كه در زمان بيماري زنده ياد قيصرامين پور سروده بود را در ادامه قرائت كرد.

زندگي زنده ياد قيصرامين پور را الگو قرار دهيم

مرتضي تقي دخت از ديگر شاعران و نويسندگان معاصر در ادامه اظهار داشت: در راه آمدن به اين جا به عنوان صحبت هايم درباره قيصرامين پور فكر مي كردم، به نظرم عنوان مردي كه در برابر خودش ايستاد، خوب باشد.

وي افزود: پس از رفتن قيصر همه آمديم كه با جنازه او عكس يادگاري بگيريم و به در و ديوار جماعتي بكوبيم، ما گرفتار خويشيم و قيصر اينچنين نبود.

اين شاعر معاصر اذعان داشت: ما مرگ قيصر را آسان گرفتيم و عمقي به آن نيديشيديم.

اين شاعر معاصر اذعان داشت: زنده ياد قيصرامين پور تا دوره اي كه در ميان نويسندگان بود، مشابهات بسياري با ديگر نويسندگان داشت اما پس از آن كه از ميان ما رفت، در ميان همه اقشار جامعه محبوب شد.

وي عنوان كرد: زنده ياد قيصرامين پور فضيلت هاي اخلاقي، ادبي، هنري، روحي، فضيلت هاي برخورد با افراد، فضيلت گوشه گيري را پاره پاره دريافته و با خود حفظ كرده بود.

تقي دخت اظهار داشت: زندگي قيصرامين پور بايد براي همه ما الگويي باشد و در زندگي اش جستجو كرد تا ببينيم كه از كدام بخش زندگي وي مي توانيم تأثير بگيريم.

وي افزود: مرحوم قيصرامين پور برخلاف بسياري از افراد روزمره نبوده بلكه خارج از نفوذهايي كه بر زندگي هر يك از ما احاطه دارد، بود.ما متأسفانه درخت جوان پرثمري را از دست داديم و از اين پس بايد از زندگي زنده ياد امين پور درس بگيريم وبياموزيم.

ساده نويسي ويژگي آثار زنده ياد قيصرامين پور بود

سيد اكبر ميرجعفري شاعر و محقق حوزه ادب اظهار داشت: در كتاب هاي درسي اشعارمختلفي از شاعران معاصر به چاپ مي رساند و از ميان اين شاعران، اشعار زنده ياد قيصرامين پور از جمله اشعاري است كه معلمان و دانش آموزان در درك مفاهيم آن با كمترين اشكالات مواجه هستند.

وي افزود: زنده ياد قيصرامين پور هيچ ادعايي براي تئوري جديد در شعرهايش را نداشت.

اين شاعر معاصراذعان داشت: اشعار طاهره صفارزاده از تئوري جديدي برخوردار بود و قبل از آن كه بخواهيم اشعار اين شاعر را بخوانيم بايد تئوري و تعريف اين شاعر را از شعرش بدانيم.

وي عنوان كرد: مهم ترين ويژگي اشعار زنده ياد قيصرامين پور داشتن مخاطب عام بود چرا كه اين شاعر معاصر توانست تئوري ها و تجربيات گذشته را به زبان امروز بيان كند و اين بزرگترين توفيق يك شاعر در اين روزگار است.

تأثيرانقلاب بر شعر خالق اثر «تنفس صبح»

حميد رضا شكارسري شاعر معاصر كشور اظهار داشت: شعرهاي زنده ياد قيصرامين پور را به دو دوره مشخص تقسيم بندي مي كنيم كه دوره اول به وقوع انقلاب تا انتهاي جنگ تحميلي مربوط مي شود و دوره دوم از انتهاي جنگ تحميلي تا زمان رحلت وي است.

وي افزود: طبيعي است به لحاظ زماني و كميت آثار وي مرحله دوم شاخص تر باشد اما چرا هنوز هرگاه ذكري از زنده ياد امين پور به ميان مي آيد به عنوان شاعر انقلاب و دفاع مقدس ياد مي شود؟

شاعر معاصر كشور اذعان داشت: تأثيرانقلاب بر شعر و تأثيرجرياني كه زنده ياد امين پور و شاعران انقلاب در شعر به وجود آورند از جمله دلايل آن مي توان به شمار آورد.

وي عنوان كرد: گفتمان هايي كه شعر انقلاب آن را حاكم مي كند شامل گفتمان برون گرايانه، توجه به شعر اجتماعي و گفتمان راحت است.يكي از گفتمان هايي كه زنده ياد قيصرامين پور هوشمندانه از آن فاصله گرفت از من جمعي بود چرا كه وي اعتقادي به اصل زيباشناسي داشت.

وي افزود: زنده ياد قيصرامين پور و اشعارش مي گويد كه در قالب شعر نو مي تواني گفتمان صراحت را داشته باشي.

همچنين مراسم با بيان خاطره اي از سوي جواد محقق شاعر ونويسنده معاصر به پايان رسيد.

حاشيه ها

در طول برگزاري مراسم ميهمانان حاضر كم كم مراسم را ترك مي كردند و تا پايان مراسم تعداد انگشتان شماري باقي مانده بودند.

خانواده زنده ياد قيصرامين پور در مراسم حضور نداشتند.

بزرگداشت زنده ياد قيصرامين پور بدون حضور مسوولان دولتي كشور در سراي اهل قلم برگزار شد.

قطعه اي از سروده زنده ياد قيصرامين پور تحت عنوان «حسرت هميشگي»

حرف هاي ما هنوز ناتمام…
تا نگاه مي كني:
وقت رفتن است
باز هم همان حكايت هميشگي
پيش از آنكه باخبر شوي
لحظه عزيمت تو ناگزير مي شود
آي…
اي دريغ و حسرت هميشگي!
ناگهان چقدر زود دير مي شود!

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

علائم کمبود آهن در یک خانم
171321664
همچنین بخوانید
آخرین اخبار